8 maj 2020

Vittnesbördet: Greg reste bort och hittade hem

Han är killen som testat det mesta: tobak, alkohol och droger. Vid femton års ålder klarade han inte en skoldag utan alkohol eller knark. Till Elida kom han i jakt på ett nytt äventyr att skryta om. Det sista han sökte var Gud, men det blev inte som Greg Johnson hade tänkt.

Greg växte upp i varma Kalifornien vid kusten. Det kan te sig som den amerikanska drömmen, men i Gregs fall var hela uppväxten snarare en mardröm.
Redan som nyfödd adopterades han bort eftersom mamma inte kunde ta hand om honom. Sin pappa vet han inget om.
– Det sista livstecknet jag har från honom är ett brev från när jag var ett år, säger Greg, som i år blir 30.
Han växte upp i ett vanligt hem i Kalifornien, men det var sällan en lugn stund. Gregs nye bror var på ständig kollisionskurs med familjen, vilket orsakade många och våldsamma konflikter så till den grad att brodern till slut rymde. Greg såg honom inte på tio år.
– Det fanns aldrig frid i huset, ingen kärlek eller bekräftelse. Så redan tidigt började jag söka efter det i annat, i vad som helst.

Greg började röka när han var elva och dricka alkohol när han var tolv år, vilket inom kort ledde till droger. När han var 15 år klarade han inte en skoldag utan alkohol eller knark.
Han gick med i ett skinheadgäng, eftersom det gav honom en känsla av tillhörighet, makt och kontroll, och det inre fylldes av hat mot allt och alla.
– Ju mer dåliga grejor jag gjorde, desto mer ilska och problem mötte jag hemma, vilket i sin tur drev mig att göra ännu värre saker, minns Greg.


Läs mer här: https://www.jesus.se/livsberattelser/top-5-snacks-to-fuel-your-workout/

Inga kommentarer: