26 dec. 2020

Annandag jul - Martyrernas dag

 


Annandag jul brukar vi tänka på martyrerna. Då läser vi i Apg 6:8-15 om hur man griper Stefanus. I kapitel 7 håller Stefanus sitt långa tal som avslutas med orden medan han stenades: "Herre, ställ dem inte till svars för denna synd! Med de orden somnade han in" (7:56-8:1). Därefter följer några hundra år med kraftig förföljelse av kristna där många kristna fick möta martyrdöden.

I den sista tiden, under den stora nöden som föregår Jesu återkomst till jorden möter vi martyrerna. Johannes såg "under altaret deras själar som hade blivit slaktade för Guds ords skull och för det vittnesbörd de hade. De ropade med hög röst: ´Herre, du som är helig och sannfärdig, hur länge ska det dröja , innan du dömer jordens invånare och utkräver hämnd för vårt blod" (Upp 6:9-10).

Idag kan vi läsa att tiotusentals kinesiska husförsamlingspastorer och evangelister har försvunnit under 2020. De flesta har själva gått under jorden. Många har grillat sina ID-kort i mikron för att inte myndigheterna ska kunna se var de befinner sig genom chippet. Läs mer i artikeln nedan.

Inga kommentarer: