13 dec. 2020

Tidig söndagsmorgon i Västerås den 13 december


Så var det söndag igen. I veckan stod jag grytvakt och spelade "I´m dreaming of a white Christmas". Det kanske blir så i år att den enda snön vi ser till jul är den vi drömmer om. I varje fall har det varit så hittills.

Det är nästan folktomt på gatorna i Västerås. Vid den här tiden på året brukar gatorna vara fulla av människor. Men det känns ändå meningsfullt att stå där. Det blir en hel del samtal med människor då man står vid grytan

. Både kårens folk och människor som bara går förbi.

I veckan la vi ut en artikel som vi hittade från Stridsropet 1975. Rut skriver ett referat från en musikresa med ungdomskören "Det nya livet" från Stockholm. Missade du den artikeln måste du gå tillbaka och läsa den. Vi la ut den i onsdags. Man kan nästan känna väckelsevinden bakom Ruts referat.

Årets adventskalender på rupeba överträffar alla mina förväntningar. Varje dag presenterar vi en bok från vår webbshop som du får köpa med 15% rabatt bara den dagen den presenteras. Följ med i adventskalendern. Din önskebok kanske dyker upp någon av dagarna fram till den 24 december.

Förra veckan hade Rut en adventsandakt på Västeråskårens Facebook-sida med temat Ljuset är starkare än mörkret. Den här veckan var det min tur. Den publicerades på kårens hemsida i fredags och här på vår sida idag. 

I övrigt har veckan innehållit det ständigt pågående: mentorssamtal, skrivande och lärjungaträning. Vi skulle också ha träffat yngste sonen med familj på något friluftsområde, men ihållande regn fick oss att ändra våra planer. 

Ha en välsignad ny vecka
Peter Baronowsky

 

Inga kommentarer: