23 dec. 2020

Då stormen kommer prövas det hur vi byggt...

 

- Hans Jansson i Världen idag -
Hans Jansson skriver att han i sin förra ledarkrönika
berättade han att under den här pandemin har försökt dra lärdomar när det gäller hur klokt vi egentligen har byggt. Och jag kan då se att det är mycket som jag tror att vi har gjort rätt. Men jag kan också konstatera att det finns ett antal saker som vi skulle ha gjort annorlunda.

I den artikeln betonade han att vi borde ha satsat mer på att bygga lärjungar: "I Apostlagärningarna kan vi se att när den första församlingen prövades av en svår förföljelse så föll inte allting samman. Nej, då blev det tydligt att man hade fostrat självgående lärjungar som bara fortsatte det goda verket, att sprida evangeliet."

I denna artikel betonar Hans Jansson vikten av att satsa på den lilla gruppen:

"Jesus avslutar sin mästerliga bergspredikan med att berätta liknelsen om två män som bygger var sitt hus. Till det yttre såg husen ganska likartade ut. Den enda skillnaden var att den kloke mannen hade byggt sitt hus på klippan, medan den andre mannen hade byggt sitt hus på sanden. För en tid såg man ingen skillnad på de båda husbyggena. Men när regnet öste ner, floden kom och vindarna blåste och kastade sig mot husen, då blev det tydligt hur man hade byggt.

Det säger oss att det är prövningarna, svårigheterna och livets stormar som kommer att vara testet på det som vi bygger. Det är sant om varje organisation, och därmed också om varje församling. Men det är också sant om våra personliga livsbyggen. Det är inte i gynnsamma tider som vi får kvittot på hur vi har byggt. Det är när stormarna kommer som vi får betyget på hur klokt vi har byggt".

Läs mer här: https://www.varldenidag.se/ledarkronika/vi-skulle-ha-fokuserat-mer-pa-den-lilla-gruppens-stora-betydelse/reptkj!25jTIkUc8bjl5q39ejmIA/

Inga kommentarer: