30 dec. 2020

Är du en lärjunge?

 


Vi är alla kallade att vara Jesu lärjungar. Inte nog med det, vi är också kallade att göra lärjungar. Jesus säger till dem som är hans lärjungar "Gå därför ut och gör alla folk till lärjungar" (Matt 28:19). Men vad är egentligen en lärjunge? Jesus ger flera definitioner på lärjungaskapet: "Om ni förblir i mitt ord, är ni verkligen mina lärjungar" Joh 8:31.

Att förbli i Guds ord är inte bara att besöka det någon enstaka gång utan att leva i ordet. Lyssna på Gud, Be till Gud och lyda Gud.

I går skrev jag hur Jesus definierar vad det innebär att älska Herren över allt annat. Det betyder att hålla hans ord.

Tänk att Jesus definierar både hur vi kan visa vår kärlek till Gud och hur vi ska vara lärjungar genom vårt förhållande till Guds ord.

Vill du vara en verklig lärjunge då ska du förbli i hans ord. 

Tidningen Inblick proklamerar 2021 som Bibelns år. Tänk om det skulle bli Bibelns år även för dig? 

Vad behöver du? Du behöver en Bibel, en anteckningsbok, en penna och en förväntan att Jesus ska tala till dig genom det du läser. Jamen, hur blir det med kärleken till Jesus? Jo, det är naturligt att den växer efterhand som du läser Hans Ord. Nu börjar snart ett nytt år. Är du beredd?

Jamen var ska jag börja läsa? Det finns många bra bibelläsningsplaner att välja på. Om du inte riktigt vet var du ska börja läsa kan du helt enkelt följa med oss. Vi började den 1 januari 2020 med att läsa Gamla Testamentet på tvår år. Vi är halvvägs nu. Vi läser i stort sett ett kapitel om dagen. Det klarar du också. Det är bortemot 200 personer som varje morgon får ett mail från mig med några tankar omkring det kapitlet vi läser den dagen och några frågor att fundera vidare på.

Det är väldigt enkelt att bli med. Du skriver helt enkelt ett mail till info@rupeba.se med ett enda ord: UTMANINGEN, och från och med dagen efter jag fått ditt mail kommer du också att få ett morgon-mail från mig varje dag. Det kostar inget och du kan när som helst avbryta prenumerationen. Men tänk om 2021 skulle bli Bibelns år för dig?

Och du som redan prenumererar på UTMANINGEN kan gott fråga Herren om det är någon du borde inbjuda att vara med i UTMANINGEN. Normal brukar han svara på sådana frågor.

 

Inga kommentarer: