3 apr. 2009

Här är det vetenskapliga beviset för Guds existens

Från nyhetssajten Newsmill:
Hur kan det komma sig att välutbildade människor fortfarande lockas av ateismen? Det frågar sig den katolske filosofen Roland Poirier Martinsson, som fick i uppdrag att skriva ett julevangelium för Newsmills läsare. Istället för att berätta om barnet i krubban valde han att vända sig till de humanistiska sällskap som förnekar Guds själva existens. Här bevisar han att de har fel.

publicerade Astronomia Nova, med de två första rörelselagarna för planeterna. Det kraftprovet utgör en av efterrenässansens höjdpunkter på vägen fram mot Newton, in i det moderna. I dag har undersköna teorier och imponerande konstfärdighet förändrat våra liv så genomgående att en människa som fördes till vår tid från så sent som mitten på förra seklet antagligen skulle tro att han var med i Dolda Kameran.

Och ändå. Trots allt vi nu anar genom vetenskapens prisma finns det fortfarande människor som inte tror på Gud. Hur kan det komma sig att det inför fyrahundraårsjubileet av Keplers insats fortfarande finns ateister?

Inga kommentarer: