27 apr. 2009

Tro på Jesus under attack

Stanley Sjöberg skriver i Hemmets Vän:
"Vår tro på Jesus är under våldsam attack i Sverige. Vi möter hån och förakt i olika tv-program, på ledarsidor och i insändarspalter. Det är ateister, kultursnobbar och, svårast av allt, akademiska teologer och statligt betalda predikanter och präster. Bland dem som läser Bibeln finns en tro och ödmjukhet som är vårt enda hopp i denna kris.

Ärkebiskop Anders Weiryd sa inför påsken i ett samtal med Lars Adaktusson i TV8, att han tänkte sig Jesus som ”tandlös”. Därmed anslöt han sig till Jonas Gardell som med djupaste förakt nedvärderar den historiske Jesus och förnekar det gudomliga, men också Bibelns innehåll, med några få undantag som han själv anser sig kunna välja ut som lämpliga att vara överens med.

Gardells bok på THS?
Svenska Missionskyrkans tidning Sändaren kommentar i sin ledare den 16 april med berömmande ord Jonas Gardells bok ”Om Jesus”. Den enda kritik som uttalas är riktad mot pastor Ulf Ekman som angrips för att han inte tror på Jonas Gardells hån och förakt. I samma tidning skriver Runar Eldebo om att Jonas Gardell har konstruerat sin egen bild av Jesus och tillägger ”som vi alla gör”. Gardell jämförs med en av talarna i en konferens inom Svenska Missionskyrkan som ville se Jesus som rödhårig. ”Jag tror att ingen nu levande svensk kan måla trons Gud så nära och god”, menar Runar Eldebo om hedersdoktorn i teologi, Jonas Gardell, och planerar att använda sig av Jonas Gardells bok i undervisningen för Pingst-rörelsens och Missionskyrkans teologiska elever vid Teologiska Högskolan Stockholm. Det får inte ske, tycker jag. Låt oss vara överens om det! Runar Eldebo menar i likhet med Jonas Gardell att Jesus själv i sitt jordiska liv var tveksam om sin gudomliga identitet. ”Men betyder detta att Jesus inte vet om han är Gud, att han möjligen inte är det? Det är en viktig fråga”, skriver Eldebo utan att ge ett svar. Jag tror att han kommer att tvingas till en trosbekännelse om Pingströrelsens pastorer ska få ha kontakt med en sådan form av undervisning.

När kyrkoledarna och teologerna överger tron på Jesus som gudomlig och ansluter sig till de villfarelser som Bibeln tydligt varnar för, då lämnas fältet fritt fram för islam med sitt hat riktat mot judarna och sitt förakt riktat mot Jesus. Sedan dröjer det inte länge förrän det hån och förlöjligande som riktas mot oss övergår i fysisk förföljelse och martyrskap. Europas kristna väljer nu sin framtid! Jesusmanifestationen lördagen den 2 maj är ett vägskäl!"

Inga kommentarer: