31 jan. 2011

rupebas morgonkoll den 31 januari

Religiös extremism gror i Sverige trots insatser
Dagen - "Landets muslimska församlingar säger sig arbeta intensivt mot religiös extremism. Men ämnet är känsligt och organisationerna splittrade."



Är det bra att vänta med sex till dess man gifter sig?
Stefan Swärd skriver på sin blogg - "The Economist är en världsledande brittisk tidskrift som skildrar och analyserar vad som händer i världen, politiskt, ekonomiskt, vetenskapligt, sociologiskt, religiöst. Deras skribenter är ytterst kunniga och sakliga personer så det är intressant att läsa Economist, inte minst i ämnet religion. I det senaste numret har Economist lyft fram forskning om föräktenskaplig sex. The Economist skriver att hittills har tesen att vänta med sex till äktenskapet,varit något som prästerna och kyrkan förespråkat, men det har varit svårt att vetenskapligt bevisa att det har gett några direkta fördelar för övrigt."
Nu har det kommit en ny amerikansk omfattande studie som har undersökt 2035 gifta par och undersökt hur bra deras äktenskap är, och när de började sexlivet. Undersökningen visar tydliga skillnader, de par som väntade med sex tills de gift sig fick ett bättre äktenskap. Kommunikationen fungerar bättre, kvaliteten i sexlivet blir bättre, tillfredsställelse i relationen blir bättre, och även stabiliteten i förhållandet.

1 kommentar:

Anonym sa...

Det visste vi väl redan, det är nästan självklart. Men visst är det bra med forskning.

Typiskt nog tar inte profana media upp denna undersökning. De tar bara upp sådant som styrker deras egen åsikter.