15 juli 2015

Är du en barmhärtig kristen?


Du minns säkert historien om Sodom och Gomorra i Första Mosebok. Två änglar som visade sig som män, närmade sig Sodoms stadsportar. Antagligen var de klädda som vanliga män.

Abrahams brorson Lot satt vid stadsporten, troligen med någon officiell titel. Kanske var han en av stadens äldste som välkomnade besökare. När Lot såg de två främlingarna, hälsade han på dem - möjligen medveten i sin ande om något övernaturligt i deras ansiktsuttryck.

När änglarna berättade för Lot att de skulle sova på gatan den natten blev Lot skräckslagen. Skriften säger att Lot var en rättfärdig man som bodde i en ond stad full av lustande, våldtagande och våldsamma män på jakt. Lots själ var förargad och plågad över all den obeskrivliga ondska han såg i Sodom. Dag och natt hade samhället blivit vidrigare och vidrigare. Slutligen nådde Sodoms synd himmelen - och nu hade Gud sänt två änglar för att kontrollera situationen i staden.

Lot inbjöd dem att stanna över natten som gäster i hans hus. Han var så ihärdig att änglarna gick med på att komma hem till honom. Så Lot tog med dem hem till sig och gav dem att äta.

Avsnittet ligger ute på nätet på svenska, men utan boktäverna å, ä och ö, vilket gör det nästan oläsligt. Jag har kompletterat texten med de bokstäver som fattas, men jag får inte publicera artikeln enligt copyrightbestämmelserna. Jag får däremot skicka ut den som e-post.

Vill du ha artikeln i din mejl-låda kan du skicka ett mejl till info@rupeba.se, och skriva "Wilkerson" som ärendemening. (Du som redan anmält dig behöver inte göra det igen).
Din e-postadress kommer jag bara att använda till utskick av artiklarna från David Wilkerson en gång i veckan.


Peter Baronowsky  


Inga kommentarer: