12 juli 2015

Tidig söndagsmorgon på Jelöy den 12 juli

Veckorevy från min högst personliga utkikspunkt på livet

Så var det söndag igen. Den gångna veckan har varit en vecka på kontoret. En vecka med efterarbete och förarbete.

Efterarbete handlar om att sortera alla anteckningar och handlingar från vårterminens alla engagemang.

Förarbete handlar om att förbereda allt som väntar den kommande fullteckade höstterminen. Rut och jag kommer att vara engagerade i mötesserier, kurser och konferenser i Haugesund, Bryne, Oslo, Hamar, Gol, Odda, Porsgrunn, Jelöy, Gardermoen, Farsund, Örebro, Island och Moldavien.

På Island ska vi också i år tala på "Herhelgi", som betyder "Arméhelg". Det är start- och inspirationshelg inför höstens arbete på Island. Normalt brukar de som inbjuder fråga om vi har något tema för mötena. Den här gången var det tvärtom. Det var Island som kom med förslag på tema. Och temat kommer att bli "Gud kan".

Då jag hör "Gud kan" minns jag en liten gul skylt som satt på många unifromer en gång i tiden. Det var ett motto för Frälsningsarméns arbete i Sverige eller Norge för många år sedan. Jag tror den såg ut som på bilden här. Är det någon som kommer ihåg när det var och om det var i Sverige eller Norge?

"Gud kan" är ett bra motto för en mötesserie. Det är dessutom sant och det talar vi gärna om. Förmodligen kommer vi att använda det mottot i flera av höstens bibelhelger och möten.

Men veckan har inte bara inneburit arbete. I lördags var vi nere i Varberg för att fira några födelsedagar. Delar av familjen var samlade för att fira yngste sonen och näst yngsta barbarnet som båda hade fyllt år under veckan. Det var naturligtvis en höjdare att få träffa familjemedlemmar som det är alltför glest mellan gångerna vi får se.

Men nu är det alltså söndagsmorgon och snart börjar ännu en vecka på kontoret. Det finns nog att göra där också.

Ha en välsignad vecka!
Peter Baronowsky

Inga kommentarer: