4 maj 2020

Sprid och läs kristen litteratur!

- Hemmets Vän -
En känd fotbollsspelare intervjuades på Sportnytt för många år sedan. Han hade brutit benet i en viktig match och fick nu som nygipsad frågor om vad han skulle sysselsätta sig med under konvalescensen. ”Ska du läsa böcker?” frågade en reporter varpå fotbollsspelaren svarade: ”Nej så sjuk har jag aldrig varit.”

Oavsett om vi läser böcker eller ej går det ständigt mängder av texter över våra liv. Vi lever i ett brus av olika budskap som söker vår uppmärksamhet. Frågan är om den som vill vara en lärjunge till Jesus 2020 gör medvetna val av vilka texter som får utgöra tyngsta instans för vårt tänkande och våra vägval. Kan det vara så att det finns en koppling mellan vårt läsande och vårt andliga tillstånd?

Teologen Åsa Molin skriver i boken ”Söndag – gudstjänst i en ny tid”: ”När väckelsen drog fram över Sverige på 1800-talet stod det talade ordet stolt i centrum. På samlingarna hade man högläsning ur Bibeln, postillor eller annan uppbyggelselitteratur. De väckta som fanns med på dessa samlingar gick därför under namnet ”läsare” i folkmun.” Vi tror att detta kännetecken att kristna läser och fördjupar tron behöver stärkas i vår tid för att vi som församlingar och enskilda kristna ska växa på ett hälso­samt sätt.


Läs mer här:  http://www.hemmetsvan.se/nyhetstexter.jsp?oid=8451&coid=4

Inga kommentarer: