3 maj 2020

Tidig söndagsmorgon i Västerås den 3 maj

Veckorevy från min högst personliga utkikspunkt på livet

Nu är valborgsfirandet över även om vi fick hålla tillgodo med en digital Valborg. Under ett digitalt samtal tidigare i veckan frågade äldste sonen vad vi skulle göra på Valborg. Vi hade inget speciellt planerat så vi var öppna för förslag. Då inbjöds vi att delta på en musikquiz som anordnades av Equmeniaförsamlingen i Fristad, där äldste sonen med hustru är medlemmar.

Klockan åtta på valborgskvällen satt vi beredda. Det var nio musikfrågor och om man svarade rätt skulle de nio svaren bilda ett ord horisontalt. Jag tyckte vi var ganska duktiga och vi kom snart fram till ordet "Ljusglimt" och skickade in vårt svar på Swish åtföljt av ett litet bidrag till församlingen i Fristad. Jo, vi hade rätt svar men dessvärre var det någon, eller några, som skickat in rätt svar före oss. Vi gick alltså miste om förstapriset som var en glasspinne på församlingens sommarhem Solviken i sommar. Äldste sonen, som skötte kameraföringen under musikquizen förstod hur besvikna vi blev så han lovade att köpa en glasspinne åt oss också om vi kom till Solviken i sommar.

Under veckan fick jag ett bokpaket i brevlådan. Det brukar annars vara jag som skickar ut bokpaket. Bokpaketet kom från en man som jag aldrig träffat, men som jag haft en del kontakt med genom åren. Han började följa vår blogg redan 2008 och då var han ganska nyfrälst. Boken han skickade var "Varför just jag?" av Jacob Dankami. Jag började läsa boken och den fångade verkligen mitt intresse. Den handlar om en pojke som växte upp i Israel som ortodox jude och hur han senare då han läste Nya Testamentet upptäckte att Jesus var den Messias som judarna väntade på och hur han sedan använde resten av sitt liv för att övertyga sina judiska vänner att Jesus var den de väntade på. Boken är väldigt spännande eftersom den redogör för en gripande livsberättelse. Men den är också väldigt lärorik då den skildrar det spännande mötet mellan Gamla Testamentet och det Nya Testamentet. 

Innan jag läst färdigt boken kände jag att denna bok vill jag vara med och 
sprida. Jag beställde en upplaga från bokförlaget och vill gärna att fler ska få del av innehållet. Böckerna är på nu väg till mig och du kan få köpa den för 35:- 
(94:- inklusive porto inom Sverige).
Beställ den genom ett mejl till info@rupeba.se. DEN BOKEN KAN JAG REKOMMENDERA!

Nu är det söndagsmorgon och snart dags att vara med på söndagens gudstjänster (digitalt förstås). Det blir nog gudstjänsten från Frälsningsarmén i Västerås, någon gudstjänst från Norge och eventuellt en gudstjänst från USA.

Ha en välsignad vecka
Peter Baronowsky

Inga kommentarer: