10 nov. 2011

Bryr Gud sig om idrott?

Expressen hade i sitt söndagsnummer ett reportage från Livets Ords innebandy lag: Reportaget kommenteras även i Världen idag. Expressen skriver:

"Första gången
jag besöker Livets Ords IF är på sensommaren. Vid församlingens stora lokaler i Uppsala möts jag av Tomas Baeckman, Alexander Brinkmann och föreningens ordförande Leif Johansson. De bjuder på kaffe och glass. Alexander är uppspelt efter en fotbollsresa till Manchester där han såg argentinaren Kun Agüero göra mål för City. – Hyfsad klass på den killen alltså, säger Alexander. Stämningen inne i Livets Ords lokaler är vänlig, artig, möjligen något avvaktande. Varför är jag här? Jag förklarar att jag framför allt vill skildra kombinationen mellan tro och idrott ur ett svenskt perspektiv. I många andra länder är det vanligt. Amerikanska sprinters som tackar Gud efter ett vunnet lopp, brasilianska fotbollsspelare som pekar upp mot himlen när de har gjort mål, avbytaren som gör korstecknet innan han rusar in på planen. Det är knappt något vi reagerar på. Men Sverige är sekulariserat. Och dyker det då upp en religiös idrottare blir det genast vad vi på journalistspråk kallar för "en grej"."

Många kanske frågar efter ett sådant reportage: Bryr sig Gud verkligen om innebandy? Bryr sig Gud verkligen idrott i allmänhet? Det är klart att Han gör!! Gud bryr sig om alla människor som ber.

Dessutom bryr Han sig om alla människor som inte ber också. Och Han skulle önska att de också bad och hade en relation till Honom.

/PB

Inga kommentarer: