30 nov. 2011

rupebas morgonkoll den 30 november

Morgonkoll

Det är skillnad på kristendom och islam

Nasrin Mosavi Sjögren skriver i Världen idag - "Jag stöter i huvudsak på två grupper som hävdar att islam och kristendom har fler likheter än skillnader. Den första gruppen är ateister, som helt enkelt talar om allt bortom Richard Dawkins som "religion" och avvisar det. Den andra gruppen är kristna som bär en föreställning om att tron på någonting övernaturligt och gudomligt i sig förenar över religionsgränserna. Båda har fel."

Raketer från Libanon mot Israel
Svenska Dagbladet - "Flera raketer avfyrade från Libanon slog natten till tisdagen ner i norra Israel, enligt israeliska militärkällor. Israeliska medier uppgav att två byggnader i västra Galiléen skadades. Det fanns inga uppgifter om skador på människor. "

Nils Zandhers om sin tid på Frälsningsarméns barnhem Morgonsol
FA:s hemsida - "Att Nordiska folkhögskolans tidigare rektor Nils Zandhers är uppväxt på Frälsningsarméns barnhem i Långedrag har han berättat om, bland annat i intervjuer i Kungälvs-Posten.Nu har han samlat sina minnen från barnhemstiden i en bok kallad Morgonsol - berättelser om ett barnhemsliv. "

Styra eller stödja?
Lukas Berggren skriver i Världen idag - "Makt korrumperar, sägs det. De historiska exemplen för att belägga ett sådant påstående är inte svåra att finna. I Sverige har vi, till skillnad från många andra länder i världen, varit relativt förskonade från mutskandaler och andra former av korrupt beteende. Men korruption, i betydelsen missbruk av makt, förekommer – om än i subtil form. Makt kan brukas och makt kan missbrukas. Det här är grundläggande demokratiska frågor; vilka friheter får folkvalda ta sig och hur får de använda sin makt?"

Inga kommentarer: