23 nov. 2011

rupebas morgonkoll den 23 november

Morgonkoll

Kristallkatedralen såld till Katolska kyrkan för 57,5 miljoner dollar
Dagen - "Kändispastorn Robert Schullers Kristallkatedral, Crystal Cathedral, har sålts till Katolska kyrkan för 57,5 miljoner dollar, enligt uppgifter från konkursförvaltaren till ABC News.
Församlingen har dragits med svåra ekonomiska problem under en längre tid. Förra året ansökte den om konkurs efter flera år av inre stridigheter. De ekonomiska problemen tvingade dem att bara under förra året säga upp 140 personer från sina tjänster
."

Skola stoppar sexfilm från UR/RFSU
Världen idag - "Världen idag berättade i början av året om det nya sexualundervisningsmaterialet som togs fram av RFSU och som en del i en större satsning från Utbildningsradion.
Då kom kritik från flera håll på innehållet både i texter och den film som är kopplad till ”Sex på kartan”.
I filmen som är tänkt att visas för högstadieelever tar man bland annat upp anal- och oralsex, homosexualitet och samlagsställningar.
Enbacksskolan i Tensta valde att visa sexfilmen vid ett tillfälle, något man inte kommer att göra om.
– Det väckte en del debatt. Och det är i första hand filmen som jag som rektor vänt mig emot. Jag kan tycka att den går för långt och att man inte nödvändigtvis på detaljnivå behöver visa 13- och 14-åringar hur olika sexuella akter kan utföras.
"

Frälsningsarmén utreder anklagelser från 1950-talet
FA:s hemsida - "I en av kvällstidningarna framkommer allvarliga anklagelser om systematiska sexuella övergrepp från en anställd i Frälsningsarmén under åren 1948 – 1955. Frälsningsarmén känner starkt med de personer som står bakom dessa uppgifter och kommer att inleda en utredning."

Inga kommentarer: