13 okt. 2013

Tidig söndagsmorgon på Jelöy

Veckorevy från min personliga utkikspunkt på livet

Söndag igen, och varje morgon ett nytt konstverk från vår balkong (Se ovan).

Veckan började i Trondheim med tre dagars samtal med divisionscheferna i Nordre division. Trondheim är en av Norges största städer, med den kanske pampigaste kyrkan i Skandinavien, Nidarosdomen.

Vi är just nu inne i en intensiv resperiod, och det ser ut som om Moss och Jelöy är i centrum av våra resor (Jelöy är en ö som hör till staden Moss).

Förra veckan var vi i Brugge (Belgien), ca 150 mil söder om Moss.
Den här veckan har vi varit i Trondheim, ca 50 mil norr om Moss.
Nu är vi på väg till Stavanger som ligger på Norges västkust ca 50 mil väster om Moss.
Och den kommande veckan ska vi resa till Stockholm, ca 50 mil öster om Moss.

Nu är det bara två och en halv månad kvar av detta år, och jag håller på att förbereda en utmaning för dig inför 2014. På rupeba.se kan du vara med och läsa Nya testamentet och Psaltaren på ett år, ett kapitel om dagen. Det kommer att bli ett upplägg som är lätt att följa med kommentarer för den som vill. Det kommer mer information här på rupeba.se. Antar du utmaningen att följa med i den dagliga bibelläsningen under nästa år?

Nu är det, som sagt, tidig söndagsmorgon, och snart reser vi de tio milen till flygplatsen norr om Oslo för att ta flyget till Stavanger. Ikväll blir det kvällsmöte i Sandnes, söder om Stavanger, och sedan blir det ett par dagars samtal med divisionscheferna i Vestre division.

Ha en välsignad vecka
Peter Baronowsky

Inga kommentarer: