27 okt. 2013

Tidig söndagsmorgon på Jelöy

Veckorevy från min personliga utkikspunkt på livet

Så var det söndag igen. Hösten är här. (Bilden: Höstträd utanför vår dörr. Officersskolan i bakgrunden).

Förra veckan slutade i Stockholm och bibelhelgen på Templet. Den här veckan har varit ovanlig. Vi har inte rest någonstans. Vi har arbetat på kontoret hela veckan, och den tiden har vi verkligen behövt.

Under veckan har vi också fått vara med om höstfest på "Dagiset" där två av våra barnbarn går.

Höstfest på Dagis
På lediga stunder har jag också arbetat med förberedelser för UTMANINGEN som börjar den första januari nästa år. Bland annat arbetar jag med en "klickbar" bibelläsningsplan med mer än sjuhundra länkar. Varje dag under året finns det en direktlänk både till dagens bibeltext och till en minikommentar till det kapitlet. Du kan läsa mer om UTMANINGEN HÄR.

Nu börjar en intensiv reseperiod. Den kommande veckan skall vi halvvägs till Amerika. Ja, just det, vi ska till Island. Vi kommer att vara där nästan en vecka, fylld av sammanträden med divisionscheferna, officersmöten och offentliga möten.

Helgen efter det är det bibelhelg på Jelöy med besök av Daniel Viklund från Sverige. Helgen efter det har Rut och jag en bibelhelg i Bryne på Norges sydvästkust. Helgen efter det har vi en bibelhelg i Ålesund, också på västkusten men betydligt längre norrut. I veckan efter det ska vi besöka flera platser på sydkusten. Och sedan är det första advent! Då blir det dags att plocka fram adventsljusstakar och stjärnor. Ja, tiden går fort. Jag ber att vi ska få använda våra dagar i Norge väl, så att Guds rike kan komma och Guds vilja får ske, i Norge såsom i himmelen.

Men just nu är det söndagsmorgon och snart dags att gå upp backen till kåren och förmiddagsgudstjänsten. Jag tror att ett barnbarn följer med till söndagsskolan. På eftermiddagen ska vi nog gå på innebandymatch och se på då en av sönerna spelar match.

Och sedan kommer det förmodligen en ny vecka och jag ber att det ska bli en välsignad vecka för dig.

Peter Baronowsky

1 kommentar:

Anonym sa...

Alltid koselig og følge med på "søndagsmorgen ".
Bibelhelgen på Jeløy er den åpen for alle?
Gerd