17 nov. 2018

Det glöder i Sverige

- Rigmor Holst i Inblick -
Om det så bara finns en liten glöd, ska det inte stora vindpustar till innan det brinner ordentligt. Det pyr lite här och var i Sverige. Många församlingar ”tronar på minnen på fornstora dar”, och har fastnat i tanken, att den tiden är ett minne blott. Så finns det andra, som liksom glöden i en gammal ekrot, vägrar att ge upp. Glöden pyr och värmer fortfarande. Blotta insikten om det gör att vissa människor ser möjligheterna att öppna det andliga spjället och låta det flamma upp igen.

Trenden vände
– Länge var vi 12 medlemmar. Som svar på bön har Gud gjort under. Så skulle vi nog kunna sammanfatta det hela. Fram till 2009 var vi tolv medlemmar i församlingen men sedan vände trenden. Antalet medlemmar har ökat till 33 och flera är på väg in, säger Eva Simonsson och Lars-Elve Rask som är två av entusiasterna i församlingen.
Eva och Lars-Elve skrattar när de tänker tillbaka på hur det var.
– Fram till 2011 gick vi på utedass och bar in och ut vatten men i samband med att vi ökade bestämde vi oss för att satsa för framtiden. Då gjordes en tillbyggnad som rymmer kök, toaletter, dusch och ett övernattningsrum.
Eftersom man inte har någon egen pastor anlitas talare som församlingen lärt känna. Via församlingens hemsida kan man ta del av predikningarna. Men historien slutar inte här.

Gudstjänst och kyrkfika
Varannan söndag klockan 09.30 möts vanligen 30 till 40 personer för att fira gudstjänst och dela kyrkfika med varandra. Barn- och ungdomsarbetet består av söndagsskola och juniorverksamhet. Juniorerna är från nio år och uppåt och de träffas på fredagskvällarna till olika aktiviteter som bad, hobby, utflykter och filmkvällar.
– Två av församlingens medlemmar utbildar sig just nu till pastorer inom Ekumeniakyrkan. Åtta personer har också deltagit i bibelskola på distans via Frälsningsarmén. Det är verkliga bönesvar eftersom vi har bett om arbetare till skörden.


Läs mer HÄR.

Inga kommentarer: