25 nov. 2018

Tidig söndagsmorgon i Örnsköldsvik den 25 november

Veckorevy från min högst personliga utkikspunkt på livet

Den här söndagsmorgonen befinner vi oss i Örnsköldsvik (Bilden är från kommunens hemsida). Vi är inte dom enda som befinner sig i Örnsköldsvik. Då vi i början av månaden började leta efter ett övernattningsställe i Örnsköldsvik visade det sig att det inte fanns ett enda hotellrum ledigt. Vi ställde oss i kö på flera hotell om det skulle bli något återbud. Till slut lyckades vi få ett rum.

Rut och jag är i Örnsköldsvik för att undervisa på Distansbibelskolan Norr. Jag förstod ganska snart att det till bristningsgränsen fullbokade Örnsköldsvik inte orsakades av Bibelskolan. Det visade sig också vara riktigt. Tomas Ledin har i helgen en föreställning med rubriken SKARPT LÄGE.

Nåväl Distansbibelskola Norr har också varit fullbokat en längre tid och vi känner oss välkomna till Örnsköldsvik och jag upptäckte nyss att det till och med finns ett berg där med samma namn som min fru, RUTBERGET (Se bilden). 

Man skulle kunna säga att vi har samma tema som Ledin, SKARPT LÄGE. Guds ord är verkligen skarpt. Det är till och med "skarpare än något tveeggat svärd" (Heb 4:12).

Vi började helgen på fredagskvällen med undervisning om Apostlagärningarna. På lördagen hade vi två pass om lärjungaskap och på eftermiddagen undervisning om Romarbrevet och Första Korintierbrevet.
 
Nu på söndagsmorgonen har vi först ett pass om  Trons grunder och sedan är det förmiddagsgudstjänst och gemensam middag. 

De allra flesta deltagarna på Distansbibelskola Norr är förhållandevis nya kristna. Och de allra flesta kommer just från kåren i Örnsköldsvik. Det är en fantastisk förmån för oss att få vara med att undervisa en grupp människor som verkligen vill ta till sig Bibelordet.

Att besöka kåren i Örnsköldsvik är inspirerande. Man skulle kunna ge kåren namnet "Kåren som inte ville dö". Kåren bestod för några år sedan av en liten grupp åldrande medlemmar. Men så "från ingenstans" dyker Anita och Henry upp och kåren börjar få nytt liv och upplever en stark tillväxt. 

Alla ni som följer "UTMANINGEN, Gamla Testamentet på två år" läser i dag om det som håller på att hända i Örnsköldsvik och på många andra platser i landet. Dagens inlägg kommer från Joels bok kapitel 3. Här kommer ett utdrag ur dagens inlägg:"Då den tiden börjar närma sig mobiliseras Guds folk. Det utgår ett rop som manar till strid - ett Stridsrop. En uppmaning följer att väcka upp hjältarna (vers 9). Några av hjältarna tror inte ens att de kan något, men de ska förvandlas genom den Helige Andes kraft: ´Låt den svage säga: Jag är stark (vers 10).
Väck hjältarna är ett stridsrop som borde höras i våra församlingar. Det är så många som inte fått tillfälle att utveckla den tjänst som Gud kallar dem till. Det är dags att väcka upp de slumrande resurserna. Utrusta Guds folk med Guds kraft!

Kanske du själv är en av hjältarna som behöver väckas upp? Eller finns det hjältar i din församling som behöver din hjälp för att väckas upp? Det är dags att mobilisera Guds folk!"


Ja, vi lever verkligen i spännande tider. Och snart är det dags för en ny vecka. Jag ber att du ska få uppleva en välsignad vecka.
Peter Baronowsky

Inga kommentarer: