7 nov. 2018

Har Sveriges kristna förlorat kontakten med sin egen tro? (2)

Under lång tid var den vanligaste beteckningen på väckelsekristna i Sverige "läsare" Hur är det idag? Är det så att Sveriges kristna förlorat kontakten med sin egen tro?  Ja, jag tror dessvärre att det är sant. Vi läser inte alls Bibeln längre som vi gjorde förr. Vi läser inte längre kristen litteratur som vi gjorde förr. Det är därför som det ena kristna bokförlaget efter det andra upphör att existera. Det är därför det inte längre finns ett utbud av kristna bokhandlare i Sverige. Och i de vanliga bokhandlarna kan det vara väldigt svårt att finna en bok om kristen tro, medan bokhandeln ofta flödar över av böcker om New Age och ockulta uttryck i samhället.

Vi formas av det vi tar in och därför är det viktigt att exponera sig för bibelläsning och kristen undervisning. Gud talar genom bibelläsning och kristen undervisning.

I det förra inlägget tog jag upp bibelläsningen och vår ambition att få så många som möjligt att ha en daglig stund av bibelläsning.

Det andra sättet som vi vill bidra med att förmedla kristen undervisning är att skriva kristen uppbyggelse- och undervisningslitteratur. 

Samma år som vi startade hemsidan rupeba.se gav vi ut vår första bok. Det är säkert många som frågar sig hur vi kan ge ut bok efter bok, medan de stora kristna bokförlagen är på väg att gå under.

Svaret är att vi har inga lokalkostnader och inga lönekostnader. Vi jobbar hemifrån och tar inte ut någon vinst eller lön från rupeba. Tryckningen av den första boken betalade vi själva och då vi hade sålt en del av böckerna kunde vi finansiera nästa boktryckning. 

Det har blivit en del utgivna böcker sedan dess på vårt eget förlag:
DAGBOKEN - Små tankar för märkvärdiga dagar på svenska

DAGBOKEN - Små tanker for merkverdige dager på norska
SIMPLE MUSINGS FOR SIMPLE LIVING på engelska
GÅVOBOKEN - Du är rikare än du tror
FÖRLÅTELSEBOKEN - Du kan bli fri
TOLKNINGSBOKEN - Hur man kan förstå Bibeln?

"PSALMBOKEN" - Andaktsbok från Psaltaren i Bibeln
PÅ GODA GRUNDER - Fem år med Claphaminstitutet i samhällsdebatten
NT-boken - Bibelstudier från Nya Testamentet - 4 delar

GT-boken - Bibelstudier från Gamla Testamentet - 6 delar

Du kan läsa mer om våra böcker HÄR.

Inga kommentarer: