17 nov. 2018

Inför söndagen - VAKSAMHET OCH VÄNTAN

Sef 3:8-13, Upp 3:10-13, Matt 25:1-13, Ps 139:1-18




- kyrkoaretstexter.se -
Vissa vägsträckor i USA består av milslånga raksträckor. På dessa sträckor finns skyltar som uppmanar föraren att ställa sig själv frågan om man håller på att somna, och i så fall stanna till vid nästa avfart. (Se bilden till artikeln)

Söndagens texter uppmanar oss att ställa samma fråga till vårt andliga liv, håller vi på och somnar till medan vi väntar på Jesu ankomst?

I Matteus kapitel 24-25 finns det femte av Jesu större tal i Matteus. Jesus sitter på Olivberget öster om Jerusalem och besvarar han lärjungarnas frågor om hans andra återkomst och tidsålderns slut, se Matt 24:3.

Jesus berättar om olika tecken i naturen och världen. På samma sätt som man vet att det snart blir sommar när fikonträdet börjar knoppa, kan man förstå när tiden närmar sig. Samtidigt är han också tydlig med att ingen vet dagen och timmen då han kommer tillbaka, inte ens änglarna i himlen, inte ens Sonen - bara Fadern (Matt 24:36).

Jesus säger till lärjungarna att de måste vara vakna och beredda eftersom Människosonen kommer i en timme då ni inte väntar det.


Läs mer HÄR.

Inga kommentarer: