5 juni 2011

Inte värdigt låta aborterade foster ligga och självdö

Marcus Birro skriver sina personliga reflektioner efter uppgifterna att helt livsdugliga foster lämnas att ligga och självdö på sjukhusen i Sverige. Birro skriver:
"När jag var liten fick jag lära mig att Ja till livets obehagliga kampanjbilder mot abort var lögner och överdrifter. Nu vittnar sjukvården själv om att fullt friska foster andas och kämpar för sitt sedan de blivit tagna ur modern. Och allt Socialstyrelsen vill diskutera är personalens känslor inför detta. Varför är det ingen som ifrågasätter det rimliga i att abortera fullt friska foster som sedan ligger och dör medan sjukvården, som en gång i tiden svor en ed att rädda och främja liv, ser på med armarna i kors? Är aborträtten heligare än rätten till liv? Är ett foster som uppenbarligen lever utanför moderns kropp fortfarande en del av kvinnan?"
Läs mer i Svenska Dagbladet>

Läs även:
Birros abortartikel stoppades av DN - Dagen
DN:s censur kräver en förklaring - Manifest för samhetsfrihet
Att begå politiskt självmord: att våga stå upp för livet - Chang Weng

1 kommentar:

John Olsson sa...

Gladjande att det finns nagon darhemma i Sverige som vagar ta upp abort till diskussion. Det markliga ar att det ar en man som tar upp fragan.

Man kan undra hur det ar fatt darhemma da majoriteten svenskar inte ens bryr sig att bara i Sverige tar man dod pa 35 000 sma manniskor per ar utan att ens blinka.

Sen latsas man vara bekymrad for dodsstraff pa massmordare och terrorister i andra lander.