10 juni 2011

rupebas morgonkoll den 10 juni

Inför skolplikt från tre års ålder
Svenska Dagbladet - "Barn som vistats mer än tre år i förskolan presterar genomsnittligt bättre än andra barn i skolan och har en betydligt bättre taluppfattning och språkutveckling. Därför bör skolplikten förlängas och den allmänna förskolan bli obligatorisk för alla barn från och med tre års ålder. Det skriver Gabriel Wikström, ordförandekandidat för SSU."

Kyrkans Tidning följer med Ship to Gaza
Kyrkans Tidning - "Kyrkans Tidnings reporter Helena Hägglund följer med Ship to Gazas expedition i slutet av juni. Hon kommer att blogga och skriva om resan i tidningen och på webben."

Pressas om korsförbud
Världen idag - "Storbritannien måste svara Europadomstolen om kristnas rättigheter
Den brittiska regeringen måste förklara om den står bakom kristnas rätt att bära symboler för sin tro. Europadomstolen i Strasbourg kräver svar från regeringen efter att fyra kristna britter vänt sig till domstolen.
"

Lag i Nepal: Fängelse och böter för evangelisation
Dagen - "Nepal planerar att införa en lag mot evangelisation. "Lagen är inte emot kristna som gör landet en stor tjänst, men emot införandet av kristendomen", säger justitieminister Prabhu Sah."

Nytt språkbruk avslöjar ny abortetik
Dagen - "När fri abort debatterades framhölls att abort bara handlade om att avlägsna en cellklump. Men när även abortförespråkare numera säger att något ”dödas” vid en abort har en allvarlig etisk glidning ägt rum.".

Inga kommentarer: