12 aug. 2015

Är du arg på Gud?

David Wilkerson januari 1998

Jag tror inte det finns något farligare för en kristen än att bära omkring på bitterhet mot Gud. Ändå chockas jag av det ökande antalet troende jag möter som är irriterade på Herren. De kanske inte erkänner det men de hyser något slags agg mot Honom djupt inom sig. Varför? De tror inte att Han är intresserad av deras liv och problem! De är övertygade om att Han inte bryr sig eftersom Han inte svarade på den där speciella bönen och inte ingrep till deras förmån.

Jag fick nyligen ett brev från en ung man som var intern på ett fängelse i Södern. Fången var en gång en övertygad kristen, men nu var han arg på Gud. Han skrev:

"Jag befinner mig i ett helvete och jag tror att Gud kommer att lämna mig här! En gång ville jag följa Kristus av hela mitt hjärta. Men jag hade en synd som överväldigade mig. En sexuell synd. Jag försökte att omvända mig men det hjälpte aldrig. Jag läste min bibel, studerade och bad, till ingen nytta. Jag kontrollerades alltid av min synd. Nu sitter jag av ett långt fängelsestraff på grund av det. Jag har givit upp den andliga kampen. Det verkar inte värt ansträngningen att ens försöka. Gud befriade mig från alkohol och droger när jag var nyfrälst. Varför kunde han inte ta bort mina sexuella lustar också".

Varje sida av den unge mannens brev var fyllt av bitterhet mot Gud. Han hade tillåtit sin förbittring att växa så att den blev till flammande vrede.
_______________

Avsnittet ligger ute på nätet på svenska, men utan boktäverna å, ä och ö, vilket gör det nästan oläsligt. Jag har kompletterat texten med de bokstäver som fattas, men jag får inte publicera artikeln enligt copyrightbestämmelserna. Jag får däremot skicka ut den som e-post.

Vill du ha artikeln i din mejl-låda kan du skicka ett mejl till info@rupeba.se, och skriva "Wilkerson" som ärendemening. (Du som redan anmält dig behöver inte göra det igen).

Din e-postadress kommer jag bara att använda till utskick av artiklarna från David Wilkerson en gång i veckan.

/PB

Inga kommentarer: