16 apr. 2018

Några intryck från möte på Riga andra kårHär kommer några intryck från lördagsmötet på Riga andra kår (Bilden är från ett tidigare besök på Riga 2. Det unga paret på första bänk är numer officerare i Frälsningsarmén och kårledare i Saldus)

Mötena innehåller alltid några korta vittnesbörd från människor som fått sina liv förvandlade. Mötena är på ryska, så vi förstod inte så mycket av vad som sas, men under lunchen efter mötet berättade kårledarna något av innehållen i vittnesbörden.

En förhållandevis ung man gav sitt vittnesbörd om hur han under veckan fått ett arbete som chaufför i Frälsningsarmén. Ett jobb är något stort bland de hemlösa. Han hade varit kriminell under många år och polisen hade varit på jakt efter honom länge, men det är inte så lätt att hitta den som inte har någon hemadress. 

Mannen kom i kontakt med Frälsningsarmén, blev frälst och så småningom soldat på Riga 2. Så småningom hittade polisen honom och arresterade honom. 

Efter förhör ringde polisen till Riga 2 och sa att de hade fångat en man som varit efterlyst under många år och manen påstod att han är soldat i Frälsningsarmén. Kårledaren bekräftade att så var fallet och polisen frågade kårledaren vad de skulle göra med honom. 

Kårledaren svarade att den enda rätta vore väl att låta honom avtjäna sina straff enligt lettisk lag. Polisen sa tvekande att det hade hänt något med mannen. De visste inte vad som hade hänt. De kunde inte känna igen honom från alla de gånger han tidigare varit i kontakt med polisen. De frågade igen vad de skulle göra med honom. Kårledaren sa då att de kanske kunde släppa honom fri och det gjorde de. Mannen hade dessutom ett bötesbelopp på många tusen kronor att betala och den skulden skrev de också av.

Nu stod han där på Riga 2 i lördags och berättade om sitt nya jobb....

Förvandlade liv. Det är Frälsningsarméns kärnverksamhet!

/PB

Inga kommentarer: