13 dec. 2013

Före - Efter

Före                                                    Efter
Reklamen använder ofta Före-Efter-Bilder för att visa vilken fantastisk förändring som åstadkoms om du bara köper den vara de reklamerar för.

Nu ska jag berätta om en verklig Före-Efter-Förvandling.

Jag berättade igår om hur grönt gräs kan förvandlas till brun ko. Men berättelsen om kon slutar inte där.Till slut slaktas kon och blir till mat åt människor.

Och jag ska säga precis som det är. Jag har ingenting att berömma mig av. Jag består helt enkelt av en massa kossor och grisar och allt annat som jag ätit. Maten jag äter förvandlas så småningom till människoceller och blir till slut mig.

Men det är ju en alldeles fantastisk förvandling. Tänk att en helt vanlig dum brun ko som står på ängen och idisslar kan förvandlas till Peter Baronowsky. Koceller förvandlas till människoceller. En dum ko förvandlad till en, nåja, hyfsat intelligent man som skriver ett blogginlägg som du tycker det är värt att lägga tid på att läsa.

På samma sätt förvandlas Ordet till kött. Ja, kanske inte på samma sätt, men något åt det hållet i alla fall. Ord som du läser förvandlas på något sätt till dig själv.

Men förutsättningen är naturligtvis att du läser Ordet. Kossan som inte äter gräs eller något annat dör. Peter som inte äter kossan eller något annat dör. Den kristne som inte tar till sig Guds Ord, dör också.

Men var inte orolig, vi ska hjälpa dig. Vi har gjort UTMANINGEN för att hjälpa dig komma in i ett regelbundet bibelläsande så att du kan överleva. Ett kapitel om dagen (två kapitel på söndagar) och du har läst Nya Testamentet och Psaltaren på ett år. Du behöver bara skriva "Jag antar utmaningen" i ett mail som du skickar till info@rupeba.se, så sätter vi upp dig på vår utsändningslista och så kommer du att få allt material du behöver under året för att klara av UTMANINGEN. Du kan läsa mer om UTMANINGEN HÄR

Inga kommentarer: