12 dec. 2013

Lär av kossorna!

Kossorna har en alldeles speciell teknik då de äter. De äter samma mat flera gånger.

Nu är jag inte specialist på kossor, men jag tror mig veta att kossorna tar upp en portion gräs i munnen och äter den. Därefter stoppar de ned det de har ätit i en mage. Sedan tar de upp maten ur den magen och äter den en gång till. Därefter stoppar de ned det de ätit i en annan mage, för att senare ta upp maten igen för att äta den ännu en gång. Det kallas för att idissla.

Det är en lång process och mycket tuggande. Men till slut har det gröna gräset förvandlats till en brun ko. Jo, kon byggs ju upp av gräsceller som omvandlas till koceller.

Men det behövs en hel del tuggande för att det ska ske.

Det är på samma sätt med bibelläsningen. Det står om Jesus att Ordet blev kött. Men Ordet behöver bli kött också i vår generation. Det är viktigt att läsa Guds ord. Men det räcker inte med att bara läsa det. Vi måste ta till oss Ordet gång på gång. Tugga på det, tänka på det, be över det och rannsaka oss själva. Det tar lite tid för att Ordet ska förvandlas till dig och mig. Det krävs en hel del tuggande.

Men var inte orolig. Vi vill hjälpa dig att komma in i ett regelbundet, dagligt bibelläsande. På Nyårsdagen börjar UTMANINGEN. Där kommer vi att läsa hela Nya Testamentet och Psaltaren under ett år. Efter det året får den som vill fortsätta att följa samma bibelläsningsplan igen och fortsätta och fortsätta. Till slut blir Ordet kött i dig. Du behöver bara skriva "Jag antar utmaningen" i ett mail till info@rupeba.se, så får du allt material du behöver tillsänt. Gratis förstås. Läs mer om UTMANINGEN HÄR.

Inga kommentarer: