29 dec. 2013

Tidig söndagsmorgon på Jelöy

Veckorevy från min personliga utsiktspunkt på livet

Det här blir det sista Söndagsmorgon jag skriver 2013. Nästa söndag är det 2014.

Den gångna veckan har varit ett utdraget julfirande. Det började egentligen på lördagen förra veckan då vi firade en för tidig julafton med två av våra söner med familjer. Den "riktiga" julaftonen firade vi hos sonen som bor granne. Juldagen hade vi stor julmiddag hemma hos oss. I fredags kväll hade vi dukat upp till middag igen.
Bordet är dukat
Vi hade bjudit in två par som är gamla vänner till oss. Jag vet inte om jag ska betona "gamla" eller "vänner", men antagligen ska jag betona både och. Vi var alltså tre par samlade och det speciella var att alla tre paren hade bott i det huset där vi bor nu.

Först var det Fred-Arne och Sylvia Ödegaard som flyttade in i huset då det var nybyggt 1974. Fred-Arne var då rektor på Jelöy Folkhögskola och de bor numera i Bryssel. Tio år senare bodde Gunnar och Agneta Kjellén från Jönköping i huset. Gunnar var slöjdlärare på skolan och de bor numera på Jelöy igen. Dessutom var våra två yngsta söner dagbarn i lägenheten och Agneta var dagmamma åt dem. Nu är det vi som bor i huset sedan i september.

Under veckan har vi också hunnit vara en del på kontoret för att förbereda kurser som drar igång  på nyåret.

Under veckan har jag dessutom hunnit tänka på året som gått och året som kommer. Det kommer jag att berätta om dels på nyårsafton med en tillbakablick på 2013, dels på nyårsdagen 2014 med en blick framåt och vad som eventuellt kommer att hända då. Där kommer jag att avslöja en del saker som du inte vet om.

Ha en välsignad ny vecka och ett välsignat nytt år
Peter Baronowsky

Inga kommentarer: