2 dec. 2013

Så här går det till!

Den första januari startar UTMANINGEN. UTMANINGEN går ut på att läsa Nya Testamentet och Psaltaren under ett år.

Rent praktiskt kommer det att innebära att du läser ett kapitel ur Nya Testamentet varje dag, måndag till fredag. Lördag och söndag läser du från Psaltaren. Normalt ett kapitel på lördagen och två kapitel på söndagen. Det låter väl överkomligt. Vi vill bli många som antar UTMANINGEN. Vi vill stimulera Sverige till att bli ett bibelläsande folk. Gud talar till den som läser hans ord. Och Gud har något att säga till var och en av oss.

Du anmäler dig enkelt genom att sända ett mail till info.rupeba.se med texten "Jag antar utmaningen".

Så här kommer det att gå till:

För det första
Alla som anmält sig till UTMANINGEN kommer att få en digital julklapp på julafton. Det är ett excel-ark med mer än sjuhundra klick-bara länkar. För varje dag finns det en direktlänk till dagens kapitel i den dagliga bibelläsningen. Dessutom finns det en länk till en mini-kommentar till dagens kapitel.

Du kan kopiera in bibelläsningsplanen på "skrivbordet" på din laptop eller PC så att du har den lätt tillgänglig. Du kan även använda den planen som din egen digitala almanacka där du kan lägga in viktiga händelser under året i högerspalten. Då behöver du aldrig mer missa en tandläkartid, en födelsedag eller något annat viktigt du måste komma ihåg. Du går ju in på bibelläsningsplanen varje dag och då blir du automatiskt påmind om dina avtal. Eller, du kan använda högerspalten för att göra dina egna kommentarer till bibelläsningen.

För det andra
Phil Layton
Du som anmält dig till UTMANINGEN kommer dessutom regelbundet att få studiefrågar till varje kapitel som du läser under hela året. Frågor som gör att du får ut mer av din bibelläsning. Frågorna kan även användas för samtal om ni är flera som tillsammans följer UTMANINGEN. Studiefrågorna är utarbetade av Phil Layton på engelska och översatta och bearbetade till svenska av Peter Baronowsky. Läs mer om Phil Layton här HÄR. Det kommer också att finnas utrymme att kommentera vad du läser om eller vad du skulle vilja svara på någon av studiefrågorna. Man kan också ställa en fråga i kommentarfältet som finns till studiefrågorna. Eller du kan kommentera eller svara på någon annans inlägg.

För det tredje och sista
Då du anmält dig till UTMANINGEN gäller det att få så många som möjligt med dig. Vi behöver en bibelläsningsväckelse i Sverige. Om du är med i en musikgrupp, bönegrupp, bibelstudiegrupp eller någon annan grupp. Se till att alla i gruppen anmäler sig och samtala om vad ni läser på gruppsamlingarna.

Till sist: hur kan man anmäla sig?
Anmälan gör man helt enkelt genom att skicka ett mail till info@rupeba.se med texten "Jag antar utmaningen".

Inga kommentarer: