14 dec. 2013

Hästen som dog

En vacker dag dog hästen. Och hästens ägare kommenterade händelsen med följande ord:

"Jag hade vant hästen av med att äta. Om han bara hade levt några dagar till hade jag lyckats vänja honom av med att dricka också."

Detta är naturligtvis inte en sann berättelse. Ingen skulle väl behandla sin häst på ett sådant sätt. Men det finns i alla fall ett korn av sanning i berättelsen. Sanningen är att hästar som varken äter eller dricker dör.

- Israels barn i öknen hade också dött om de inte ätit det manna Gud gav dem dagligen.

- Kossor som inte äter gräs eller något annat kommer att dö.

- Samma sak med mig. Om jag inte äter kossor, grisar eller annan mat kommer jag också att dö i förtid.

- Kristna som inte läser sin Bibel regelbundet kommer med all sannolikhet att dö andligen. Det kan till och med vara så att det finns en del döda kristna bland oss, eftersom vi får vår näring av Guds Ord.

Det här låter som dåliga nyheter. Men nu kommer de goda nyheterna. Vi vill hjälpa dig!

Vi kommer under hela 2014 att servera dig en portion av Guds Ord för varje dag. Äta måste du dessvärre göra själv. Vi kallar projektet UTMANINGEN. Du kommer att få läsa ett kapitel varje dag, samt ett kapitel extra på söndagarna. Och så, vips, utan att tänka på det har du läst hela Nya Testamentet och Psaltaren under året. Du behöver bara skicka ett mail till info@rupeba.se med texten "Jag antar utmaningen". Då kommer du att komma med på vår utsändningslista och du kommer då att få allt material du behöver under året för att klara av UTMANINGEN. Läs mer om UTMANINGEN HÄR.

Inga kommentarer: