5 dec. 2013

Julgryteinsamlingen och homosexualitet

Och så sker det igen. Samtidigt som Frelsesarmeen i Norge drar igån sin stora julgryteinsamling för att samla pengar till sitt sociala arbete, går TV2 i Norge ut med en person som känner sig diskriminerad för att han är homosexuell. Diskrimineringen består av att han inte får bli sekreterare i kåren där han är med.

Frelsesarmeens informationschef preciserar också att samma begränsningar gäller för samboende som inte är homosexuella.

Jag har svårt att se något annat motiv till att gå ut med detta just nu, än att minska männikors givmildhet till Frälsningsarmén, vilket i sin tur drabbar hemlösa, hjälpbehövande familjer och många fler.

Jag har dessutom svårt att se nyhetsvärdet i detta. Det är ingen nyhet att Frelsesarmeen har denna syn utifrån Bibeln. Det har man haft i alla år och alla som blir soldater i Frelsesarmeen är väl medvetna om detta.

Nyheten skulle i sådana fall vara att Frelsesarmeen inte har förändrat sin syn, men det är väl tveksamt om det är en nyhet det heller.

/PB

1 kommentar:

FORMER SALVATION ARMY OFFICERS FELLOWSHIP sa...

I will translate and share this post with visitors to the FSAOF blog. It will be our 40th or so post focusing on the GLBT issue and its impact on SA policy and inclusivity.

I wonder though, how many home visits had been made to the selected secretarial nominee by the CO? And might such a visit not have been helpful in determining his lifestyle, suitability and any hidden agenda?