1 dec. 2013

Tidig söndagsmorgon på Jelöy

Veckorevy över den gångna veckan från min personliga utsiktspunkt på livet

Min utkikspunkt på livet denna söndagsmorgon
Söndag igen! Och inte vilken söndag som helst. Det är söndagen den första advent och denna söndag är vi för ovanlighetens skull hemma på Jelöy.

Den gångna veckan har vi suttit många timmar i bilen. Vi har rest utefter Sörlandskusten och besökt ett antal löjtnanter.

Sörlandskusten är fantastisk. Det tar tid att köra där på grund av alla fartbegränsningar. Vägen kantas av fartkameror och trafikrytmen ligger långa stunder runt 60 eller 70 kilometer i timmen. Jag tror inte att fartkamrorna fick någon bra bild av oss den här gången heller, men helt säker kan man ju aldrig vara.
Ulvøysund på Sörlandet. (Bild: Visitnorway)
Den låga farten gör att man hinner se mycket vackert. Det är helt enkelt storslagna vyer som utspelas framför våra ögon. Ja, Sörlandet är helt enkelt fantastiskt. Och löjtnanterna som vi besökt är inte mindre fantastiska dom heller.

En halv miljon besök på rupeba.se
Den gångna veckan passerade besöksräknaren halvmiljonsgränsen. Vi började med rupeba.se den första april 2008. Den 18 juli samma år satte vi in en besöksräknare på sidan, Statcounter, och nu har vi alltså haft mer än en halv miljon besök.

Det är en månad kvar av år 2013 och vi kommer även i år att komma över 100.000 besök under året.

Ny bibelläsningsplan
Ända sedan starten av rupeba.se har vi följt en bibelläsningsplan med ett kapitel från Gamla Testamentet och ett från Nya Testamentet varje dag. Överst på sidan har man kunnat finna finna länkar till en minikommentar till de aktuella kapitlen.

Den första januari 2014 byter vi bibelläsningsplan. Då börjar UTMANINGEN där vi läser igenom Nya Testamentet och Psaltaren under året. Mer information om UTMANINGEN kommer imorgon. Antag UTMANINGEN även du.

Nu är det söndagsmorgon,
och snart dags att gå upp till kåren på förmiddagsgudstjänst. Barnbarnet i grannhuset följer säkert med till söndagsskolan och senare på söndagseftermiddagen blir det nog ett besök i Idrottshallen. Mellansonen spelar hemmamatch i innebandy. (Bilden kommer från Moss Avis och en tidigare match i serien)

Därefter blir det förmodligen en ny vecka och jag önskar dig en välsignad vecka i adventstid.
Peter Baronowsky

Inga kommentarer: