26 juni 2018

Frälsningsarméns läger räddar semestern för ensamma mammor

- Dagen -
Varje år ordnar Frälsningsarmén sommarläger för ensamstående mammor med barn.
– En gång skrev ett barn ett brev med ”Tack” i ett hjärta och kastade brevet upp i himlen så att Gud skulle få det, berättar Helena Andersson, som arrangerar lägren.
Fjorton ensamstående mammor och deras barn får vid två tillfällen under våren och sommaren åka på läger med sina barn tack vare Frälsningsarméns kår 393 i Stockholm. Lägren är kostnadsfria för familjerna.

Barnen får bada, åka båt och pyssla tillsammans, och mammorna får varje dag en stunds egentid då de kan umgås med de andra mammorna eller göra det som de helst vill.

– Jag sitter och tittar på bilder från förra året just nu, och jag blir fylld av glädje och kärlek när jag ser bilderna, berättar Helena Andersson, som är ansvarig för det sociala arbetet på kår 393.

– Många av dessa mammor lever i en mycket stressad situation och de kämpar hela tiden. På våra läger får de maten serverad, de får träffa andra mammor och de får kvalitetstid tillsammans med sina barn.

Lägren hålls i vacker, havsnära natur och man bor på en herrgård. Med under veckorna finns fyra ledare från Frälsningsarmén, och dessutom ungdomar från församlingen som är med som barnaktiverare.


Läs mer HÄR.

Inga kommentarer: