3 juni 2018

Tidig söndagsmorgon i Västerås den 3 juni

Veckorevy från min högst personliga utkikspunkt på livet

Nu är det juni. Det verkar som om kalendern har hunnit ifatt verkligen. Det har ju varit högsommarväder en längre tid nu, men nu har vi även börjat på den första sommarmånaden.

En stor del av veckan har vi tillbringat på svenska sommarvägar. Vi har kört mer än 150 mil då vi besökt ett antal officerare för mentorssamtal och coaching. Veckans resor kan sammanfattas i två reflektioner:
1/ Sverige är vackert. Varje årstid har sin speciella tjusning. Men att åka genom Sverige i högsommarskrud är verkligen fantastiskt. Jag skulle naturligtvis tagit några fina bilder, men det var så vackert att jag glömde bort det.
2/ Vi har många fantastiska officerare i Frälsningsarmén. Människor som lever ut sin kallelse och står på för Jesus i både goda och mindre goda dagar. Jag ber att Herren ska välsigna dem då de står och välsignar andra människor dag efter dag.


Men veckan har också innehållet ett par höjdpunkter i den privata sektorn. Vi fick vara med om en grillkväll tillsammans med goda vänner i sommarvärmen.
Det blev visst inga bilder på det heller, men gott var det och trevligt var det.

Barfotaspring på gräsmattan
En eftermiddag i poolen
I helgen har vi också haft besök av yngste sonen och hans flickor. Det blev mycket lek och skratt. En del timmar tillbringade vi i en god väns pool som vi fick låna under hans utlandsvistelse. Det verkar som vi börjar etablera oss i Västerås. Både grillkväll och pooldag hos goda vänner under samma vecka!

Livet som pensionär
Den gångna veckan har jag börjat reflektera över "Livet som pensionär". 15 timmar i bilen ger ju ett visst utrymme för eftertanke. Vi har nu varit pensionärer i fem år och fått en del erfarenhet av pensionärslivet. Jag kommer efter hand att skriva några personliga inlägg om hur det blev att bli befordrad till pensionär. Men det kommer en annan gång.

Nu är det det snart dags att börja ytterligare en vecka som pensionär. Ett titt i kalendern säger mig att det nalkas ytterligare en Lettlandsresa under vecka. Men förresten, varför envisas vi svenskar att kalla landet för Lettland då det egentligen heter något helt annat. Resten av världen (inklusive Norge) kallar landet det det heter: Latvia.

Ha en välsignad vecka
Peter Baronowsky

Inga kommentarer: