20 jan. 2020

Dagens andakt 20 januari



Och de deltog troget i apostlarnas undervisning och den inbördes hjälpen…”  (Apg 2:42)

I den första församlingen var man noga med att stödja varandra. Man hjälpte varandra troget, och församlingen hade framgång. 

John C. Maxwell berättar i en av sina böcker om det stora behovet av fallskärmar under andra världskriget. Fallskärmarna måste tillverkas i massor och de som satt och sydde dem fick arbeta både åtta och tio timmar om dagen. Det var hårt arbete att hänga över en symaskin och sy ändlösa sömmar i färglösa tygstycken, dag ut och dag in. Och resultatet av ens arbete blev bara en formlös hög av tyg. Men varje morgon fick sömnadsarbetarna veta att varje stygn som de skulle sy under dagen, var ett led i en livräddningsaktion. De påmindes om att just den fallskärm som de sydde, kunde vara den som deras make, bror eller son skulle bära. Arbetet var en del av något större och det meningslösa blev plötsligt meningsfullt.

Som Kristi medarbetare får vi alla var med och göra en liten del. Ibland verkar det vi gör inte vara särskilt meningsfullt, men vi får komma ihåg att vår insats är en del i ett större sammanhang. Låt oss troget fortsätta och göra vår del!

BÖN
Herre, tack för att jag får vara med i din stora plan för att rädda människor. Hjälp mig att göra det du ber mig och inse att det inte finns något led i arbetet som är mindre viktigt än något annat.


Inga kommentarer: