4 jan. 2020

Lördagsgodis 4 januari

- Från katolik.nu -

EN RELIGIÖST DRESSERAD HÄST
En man var vilse i öknen och irrade omkring i två veckor när han till slut såg ett hus för en missionär. Han kryper fram till huset och kollapsar vid dörren.    

M issionären hittar honom och ger honom vård. Mannen återfår hälsan om mår snart bättre men han frågar efter vägen till närmaste stad. På vägen ut får han syn på en häst. Han går tillbaka till missionären och frågar, "Kan jag få låna din häst och lämna den tillbaka när jag når staden?"

Missionären svarar, "Visst, men det är en speciell sak med den där hästen. Du måste säga 'Tack Gud' när den ska gå och 'Amen' när den ska stanna".

Utan särskild uppmärksamhet svarar mannen, "Visst, okej".

Han går fram till hästen och kliver upp och säger, "Tack Gud" och hästen börjar gå. Han säger, "Tack Gud, Tack Gud" och hästen börjar trava. Mannen är sig nöjd och säger, "Tack Gud, Tack Gud, Tack Gud" och hästen galopperar iväg med en rasande fart. Snart ser han ett stup framför sig och gör allt för att få stopp på hästen.

"Ptroo, stopp, stanna!!!"

Tills slut minns han, "Amen!!"

Hästen tvärstannar, bara fyra centimeter från stupet. Mannen lutar sig tillbaka, pustar ut och säger, "Tack Gud!

_____________________________

TVÅ BRÅKIGA BRÖDER

Ett par hade två bråkiga söner, 8 och 10 år. De hamnade alltid i trubbel och föräldrarna visste att om något hände på stan, så fick deras söner alltid skulden. Pojkarnas mamma fick höra att en präst i stan var bra på att disciplinera bråkiga barn, så hon frågade om han ville prata med pojkarna. Prästen tackade ja och bad att få träffa dem en i taget. Så, mamman skickade först iväg hennes 8-årige son.

Prästen, som var storväxt och hade en mullrande kraftig röst, satte ner den unga pojken och frågade strängt, "Var är Gud?"

Pojken tappade hakan, men gav inget svar, utan bara satt där med en gapande mun.

Prästen upprepade frågan, "Var är Gud?"

Pojken gav inget svar, utan satt där med gapande mun och nu med ögon stora som golfbollar.

Prästen höjde då rösten och viftade med pekfingret mot pojken och vrålade, "Var är Gud!?"

Pojken skrek till och rusade ut från rummet. Vettskrämd sprang direkt hem och kastade sig i sängen och smällde igen dörren bakom sig.

När den äldre brodern, som fann honom gömd under täcket, och frågade, "Vad hände?"

Den lilla pojken kippade efter andan och sa, "Nu ligger vi riktigt RISIGT till! Gud är borta, och dom tror vi har gjort det!"

Inga kommentarer: