13 jan. 2020

Nu släpps det första avsnittet av Människorättspodden! 🎧


Skandinaviska Människorättsjuristerna arbetar för att främja och försvara mänskliga fri- och rättigheter. I podcasten diskuterar våra jurister mänskliga rättigheter, några av våra mest aktuella rättsfall och intervjuar klienter och sakkunniga.

Programledare för podden är chefsjurist Ruth Nordström och juristen Rebecca Ahlstrand.

I första avsnittet av Människorättspodden diskuterar våra jurister regeringens förslag om att stoppa nyetableringen av konfessionella skolor. Vi ställer oss frågan: Går det att förbjuda religiösa friskolor? Eller strider det mot mänskliga rättigheter? Vi intervjuar jur. dr. Hedvig Bernitz som varit expert i utredningen om nya föreslagna regler på området.

Och så avslöjar vi att kommande poddavsnitt kommer bjuda på ”inside information” kring några av våra mest uppmärksammade rättsfall - barnmorskemålen om samvetsfrihet.

Du hittar Människorättspodden i Spotify via länken nedan: https://open.spotify.com/show/0FrvsSYD2Khlko7QN6yApk?si=VnEAeGfySY2s33Pot_24WA


_____________________

Skandinaviska Människorättsjuristerna är en juristorganisation som arbetar med att främja mänskliga fri- och rättigheter i Skandinavien och Europa.  Organisationen är medlem i EU:s plattform för mänskliga rättigheter, European Union Agency for Fundamental Rights http://fra.europa.eu/en/cooperation/civil-society och medverkar i ett flertal EU-projekt. 

Skandinaviska Människorättsjuristerna har specialinriktning och kompetens inom människorättsjuridiken, med tonvikt på Europakonventionen om de mänskliga rättigheterna och våra jurister är ofta anlitade i mål som rör mänskliga rättigheter.

Inga kommentarer: