12 jan. 2020

Tidig söndagsmorgon i Västerås den 12 januari

Årsrevy/veckorevy från min högst personliga utkikspunkt på livet

2019 tog plötsligt slut och vi har redan kommit en bit in i 2020. Vad var det egentligen som hände under det gångna året?

Rut och jag har även det gångna året haft varsin halvtidsanställning på Frälsningsarmén som mentorer/coacher för frälsningsofficerare i Sverige och Lettland. I den halvtidstjänsten har också undervisning på Distansbibelskola Norr i Örnsköldsvik ingått.

Vi har även fått möjlighet att förkunna och undervisa vid ett antal andra tillfällen i Sverige, Norge och Färöarna
 

Privat har vi också under 2019, tillsammans med barn och barnbarn, firat vår guldbröllopsdag.

Det är nu snart tolv år sedan vi startade hemsidan rupeba. Under 2019 har vi haft stor pågång på vår blogg och vår Facebooksida. Vi har också skickat ut e-mail varje morgon till flera hundra mottagare med dagens UTMANING. 
   Årets mest besökta inlägg på Facebook drog till sig en bra bit över tvåtusen besökare och delades till 25 andra Facebooksidor. För den som missade det inlägget publicerar vi det på nytt nedanför detta inlägg.
   Nu har vi börjat med bibelläsningsplanen "Gamla Testamentet på två år" med dagliga mail-utskick till alla som vill. Från i år skickar vi också ut "Dagens andakt" till alla som bett om det. Vill du också vara med? Skicka ett mail till info@rupeba.se och skriv "Dagens andakt".


I går lördag var det Bönedag för Östra divisionen på Kungsholmskåren i Stockholm (bilden). Det var längesedan jag var inne i den lokalen senast. En gång var det Ruts och min "hemmaplan" och det var en underlig känsla att komma in i lokalen förknippad med så många minnen.
   Där var Rut och jag juniorsoldater samtidigt. Där blev vi invigda till frälsningssoldater 1961. Där blev jag döpt med den Helige Ande 1975 under den karismatiska väckelsen. Där var jag senare ledare för hornmusikkåren och Rut för strängmusikkåren. Där hade vi farvälmöte 1979 då vi skulle resa till Norge första gången. Det känns nästan som om vi varit på resande fot sedan dess. Efter Norge var det Borås och sedan Nacka, Riga, Stockholm, Norge igen och just nu Västerås. 

Men nu är det söndagsmorgon och snart dags att åka in till Västerås och förmiddagsgudstjänsten på Frälsningsarmén.

Jag ber att du ska få en välsignad vecka
Peter Baronowsky

Inga kommentarer: