17 jan. 2020

”Tala klarspråk om islamismen och attackerna på kristna”


- Världen idag -

Den militanta islamismen söder om Sahara är ett stort orosmoln, och Open Doors pekar på hur målmedvetet de militanta islamisterna sprider sin ideologi i regionen. Lars Adaktusson (KD) vill nu att den roll fundamentalistisk islamism spelar lyfts fram.

I området mellan Saharaöknen och de Afrikanska tropikerna finns det nu inte mindre än sju länder som är med på årets topp-50-lista över förföljelse av kristna.

– Det handlar om att många har regimer som inte har kontroll på situationen i sitt eget land. Det kan också vara mycket korruption, förklarar Peter Paulsson på Open Doors.

– De kristna är en väldigt tydlig måltavla, konstaterar han.

I sitt trenddokument pekar Open Doors på hur situationen i landet Burkina Faso har förändrats dramatiskt för de kristna, där många kristna har dödats av militanta islamister. I landets norra delar har över tvåhundra kyrkor stängts och tusentals församlingsmedlemmar flytt.

Ett konkret exempel kommer från en by i Burkina Faso, där militanta islamister kom in på en gudstjänst i april 2019. De tog deltagarnas identitetskort, brände upp biblar och tog sedan ut pastorn och sex andra och sköt dem. 


Läs mer här:  https://www.varldenidag.se/nyheter/tala-klarsprak-om-islamismen-och-attackerna-pa-kristna/reptao!@kwoW0JKBJ6MaJKAdh@Lzw/

Inga kommentarer: