27 dec. 2010

Slaveriets helvete bekämpas i Pakistan

"Pakistan anses vara världens farligaste område. Det här årets naturkatastrofer har gjort miljontals människor hemlösa och lämnade i total fattigdom. USA’s och Europas krig i Afghanistan provocerar till hämndaktioner som drabbar oliktänkande i Pakistan. De kristna i de muslimska länderna identifieras med sådant som händer i våra ”kristna” länder.

När Lars Vilks hånar islam med sina naiva teckningar, beskyddas han av svensk polis med våra skattepengar. Men i Pakistan finns inget försvar när uppretade muslimer vill hämnas mot de kristna, som får skulden för svenskens dumheter.

Slaveriet i Pakistan är lika grymt som 1700-talets amerikanska utnyttjande av bortrövade afrikaner som tvingades arbeta på bomullsfälten och för vita nybyggare i södern. Slavarnas situation kan jämföras med hur Israels folk behandlades i Egypten, innan Mose kom med befrielse.

Inför årets 4:e advent kunde jag medverka till att köpa trettio slavarbetare och ge dem frihet. Det blev möjligt tack vare en gåva från en familj som tillhör Hemmets Väns läsekrets. Dessutom kan vi nu köpa några flera kor och mark som ger dem ekonomisk självständighet. De har arbetat som slavar i ett tegelbruk. Där finns fortfarande 150 familjer med totalt 700 vuxna och barn i slaveri. Dessa 700 medmänniskor ska få en härlig julmiddag på vår bekostnad!"


Läs mer i Hemmets Vän>>

Inga kommentarer: