11 dec. 2010

Söndagsmorgon i Riga den 12 december

Vintern har kommit till Riga. Det är inte speciellt många minusgrader, men det har kommit snö. Mycket snö! Sedan har det hunnit bli den tredje advent Det är inte lång tid kvar till dess julfesterna börjar nästa vecka med vår julmiddag för alla anställda i Frälsningsarmén i Lettland. Hittills är det över 60 deltagare anmälda och jag förstår att det håller på att planeras för ett festligt program under middagen.

Nästa vecka det också dags för julgrytorna. Vi har även i år fått platsen utanför McDonalds, precis vid ingången till Gamla Stan i Riga. Riga första kår, Riga andra kår, Officersskolan och Regionhögkvarteret kommer att ha ansvar för de olika dagarna.

Idag är det söndagsmorgon och idag talar Rut och jag på "andlig dag" på officersskolan. Det är en gammal tradition på Frälsningsarméns Officersskolor över hela världen. "Andlig dag" betyder inte att de övriga dagarna är oandliga. En "andlig dag" är en dag av gudstjänster på Officersskolan, ofta med besök av ledarna för Frälsningsarmén i landet. Vi kommer att ha två samlingar och däremellan ska vi äta lunch tillsammans och det är nio kadetter (åtta från vår egen Officersskola och en distanskadett på Internationella Officersskolan i London) samt skolans lärare som deltar.

Det är den andra "andliga dagen" under terminen. På den första dagen var Ros och Vic Poke gäster, och så här såg deltagarna ut mellan samlingarna.

Snart är det ny vecka igen och jag önskar dig en välsignad vecka.
Peter Baronowsky

Inga kommentarer: