25 dec. 2010

Söndagsmorgon den 26 december

Tillbakablick över den gångna veckan från mitt eget  personliga synfält
Den gångna veckan har helt naturligt präglats av julfirande. I tisdags åkte vi till Skangal för att vara med på barnhemmets julfest. Det bjöds på drama och besök av jultomten. Enligt lettisk sed måste varje barn läsa upp en dikt för att få ta emot sin julklapp. Detta skedde med varierande resultat. Några var förstås väldigt nervösa att läsa upp en dikt inför sina kamrater och den stora publiken.
David och Goliat i Skangal
Gruppbild från julfesten i Skangal

På väg till Skangal stannade vi till i grannbyn Sarkani för att titta på hur det går med ”Barnens Hus” som vi håller på att bygga där. Janis var i full gång med arbetet. Här finns en länk om du vill se på hur arbetet fortskrider med huset.
Dagen efter var det julfest på Patverums, eftermiddagsverksamheten för skolbarn. Här fick vi se både dans och drama.
Dans på Patverums
Drama på Patverums

I torsdags åkte vi ned för att hålla julgudstjänst  på kåren i Iecava. Byggjobbarna hade jobbat hela natten för att få lokalen färdig. Det är en helt ny gudstjänstlokal som vi har inrett på övervåningen i kårens hus. Vi har tagit bort innertaket för att få en gudstjänstlokal med rymd. Resultat var mycket bra.
Mötesbesökare i Iecava

Vy över lokalen i Iecava
Samma dag, dagen före julafton, öppnades den nya körvägen genom huset där Regionhögkvarteret och Riga första kår ligger. Det var en händelserik dag där två byggprojekt  blev färdiga.

Jag önskar dig en välsignad vecka. Den allra sista på året.
Peter Baronowsky

Inga kommentarer: