15 maj 2018

”Napalmflickan” på krigsfotot skriver bok om sin väg till Jesus

- Dagen -
Hela världen känner igen bilden på den vietnamesiska flickan som naken flyr de amerikanska napalmbomberna. Mer än 40 år efter den traumatiska händelsen i Vietnam har hon skrivit en bok om hur hon många år senare fann frid hos Jesus.

1982 inträffade en händelse som skulle komma att bli en vändpunkt i hennes liv. En dag på centralbiblioteket i Saigon när hon gick igenom sortimentet av böcker på vietnamesiska om religion började hon till sist bläddra i ett Nya testamente....

Julafton 1982 besökte hon en gudstjänst i en liten kyrka i Saigon. Pastorn talade om att julen inte handlar om en massa gåvor, utan om en specifik gåva: Gåvan Jesus Kristus.
”Medan jag lyssnade på det här budskapet, visste jag att något förvandlades inom mig.”
Efter predikan reste hon sig och gick gången fram till altaret. ”Och där, i en lite kyrka i Vietnam, några få kilometer från gatan där min resa hade börjat mitt i ett kaos av krig – natten innan världen skulle fira Messias födelse – bjöd jag in Jesus i mitt hjärta.”

”När jag vaknade upp den juldagsmorgonen, upplevde jag det slags helande som bara kan komma från Gud. Äntligen hade jag frid.”

Kim Phuc Phan Thi skriver att hennes tro på Jesus har förvandlat henne totalt. Hon har till och med kunnat förlåta dem som har skadat henne och gett henne ärren på hennes kropp. ”Tron har gjort det möjligt för mig att be för mina fiender i stället för att förbanna dem. Och den har gjort det möjligt för mig att inte bara tolerera dem, utan att verkligen älska dem.”

Läs mer HÄR.

Inga kommentarer: