6 maj 2018

Tidig söndagsmorgon den 6 maj

Veckorevy från min högst personliga utkikspunkt på livet

Så var det söndag igen och denna söndag infaller efter en veckas ledighet. Det känns som att det var länge sedan sist.

Undrar du över bilden med motorcyklarna?
Det ser kanske ut som att vi är på motorcykelsemester. Det är vi inte.

Det kanske ser ut som om den unga damen med handväska kör om mig. Det gör hon naturligtvis inte.

Bakgrunden till bilden är att vi under veckan fick besök av en god vän, en ung man på en skoter. Under samtalet kom det fram en bild från hans telefon av ett tillfälle för flera år sedan då vi besökte honom och fick provsitta varsin motorcykel. Bilden handlade alltså varken om motorcykelsemester, omkörning eller fortkörning. Men det ser väl ganska bra ut i alla fall? Fastän vi inte hade startat motorerna.

Under veckan fick också besök av mellansonen med familj. Barnbarn på besök innebär tempoväxling i huset. Det går från roligt på norska till roligt på svenska (roligt på norska betyder lugnt och stilla, roligt på svenska betyder inte lugnt och stilla...men ROLIGT!). De senaste fyra åren har vi bott granne med mellansonens familj som bor i Norge, men nu är det nästan femtio mil mellan oss. Så det blir inte så ofta som vi kan mötas nu för tiden. 

En ledig vecka innebär också tid att läsa. Jag har en lång lista av böcker som jag gärna vill läsa. Den första boken blev jag färdig med i fredags. Det var John Sherills bok "De talar med andra tungor", en bok som jag läste under väckelsen på sjuttiotalet.

Jag skrev en inlägg från boken i torsdags i den återkommande spalten MITT I VECKAN. Missade du det inlägget kan du läsa det HÄR. Den kommande veckan kommer ytterligare ett inlägg från boken och de därefter kommande torsdagarna kommer några personliga tankar som väcktes till liv då jag läste boken.

Med önskan om en välsignad kommande vecka.
Peter Baronowsky


Inga kommentarer: