20 maj 2018

Tidig söndagsmorgon i Riga den 20 maj

Veckorevy från min högst personliga utkikspunkt på livet

Så var det dags för ännu ett besök i Lettland. Tidigt fredagsmorgon körde vi till Arlanda och sedan vidare med flyg till Riga. 

Fredagen användes till planeringssammanträde på Regionhögkvarteret, coachingsamtal och på kvällen soldatförberedelsekurs på Riga första kår. Det var den 7 samlingen av 10. Vi räknar med att det blir soldatinvigning i juni.

På lördagen bytte vi ut uniformen mot mot motionskläder. Det var dags för Riga Maraton! Vi sprang inte själva maratonloppet, vi sprang (och gick) familjemaraton på 4,2 kilometer.

Uppvärmning
Bön
På väg till startplatsen
Deltagarna på Riga 1 startade med lite uppvärmningsgymnastik i lokalen. Passet avslutades med bön. Därefter gick vi i samlad trupp nedför huvudgatan till startplatsen för Maratonloppet. På ryggen hade vi en sköld med texten "Hjärtat till Gud och handen till människor", samt länken till Frälsningsarméns hemsida i Lettland.

Här ser du två av deltagarna inför starten. Redan då jag fick min nummerlapp slog det mig att den liknade väldigt mycket bilden som polisen skickade till mig med nummerskylten på den bil vi använder under våra besök i Lettland.

Varför tror du är polisen så vänlig så dom skickar bild på min åktur? Jo, det var för att jag råkade köra 63 km/timmen. Jag fick bilden med tillhörande inbetalningskort. Så då jag nu sprang maraton på samma ställe och med nästan samma slags nummerskylt saktade jag ned då jag passerade fartkameran. Man vill ju inte bli fotograferad alltför ofta.

Alla löparna i maratonloppet kom i mål och fick sina guldmedaljer. Jag tror jag kom i mål sist i vår grupp, men det var antagligen för att jag saktade ned vid fartkameran.

Senare på lördagskvällen åkte vi till Riga flygplats för att möta en kadett från Sverige som ska vara med oss här några dagar för att se på Frälsningsarméns arbete i Lettland.


Men nu är det söndagsmorgon och snart dags att åka till Riga 1 och förmiddagsgudstjänst. Idag har vi avslutningen av "försakelseinsamlingen" i Lettland och det kommer att prägla en del av gudstjänsten. Sedan ska vi naturligtvis fira församlingens födelsedag, Pingstdagen, då kåren i Jerusalem fick 3.000 nya medlemmar första dagen.

Ha en välsignad vecka
Peter Baronowsky

Inga kommentarer: