10 jan. 2012

Morgonkoll 10/1

rupebas morgonkoll den tionde januari Morgonkollen tisdag handlar om en tillbakablick och framtidsblick från ledarskribenten på Hemmets Vän. Vidare kommenterar Siewert Öholm det svenska beslutet att godkänna fildelning som en ny religion. Det beslutet kommenteras med förvåning i internationell press och ett exempel på det återfinns bland de norska inslagen idag.

Blir det bättre än förr?
Hemmets Vän - "Det klassiska uttrycket ”Det var bättre förr” har alltför ofta upprepats. Men frågan är om det ens är sant? Det beror på vilka glasögon vi använder och med vilken synvinkel. 2011 innebar många hotfulla och omskakande händelser: Tsunamin och kärnkraftskatastrofen i Japan, massakern av oskyldiga människor i Norge, Euroturbulensen i Europa, den hoppfulla ”arabiska våren”, som delvis kom av sig. Det är några av händelserna. Vilka händelser kommer att fylla 2012 års dagboksanteckningar?"

”Idiotiskt godkänna nätaktivism som religion”
Siewert Öholm skriver i Dagen - "Siewert Öholm är upprörd över Kammarkollegiets beslut att godkänna Kopimisterna som nytt trossamfund.
debattsajten Newsmill skriver Öholm att han skäms som medborgare och skattebetalare att "Det missionerande kopimistsamfundet" godkänts som trossamfund av den svenska staten.
- Jag skäms inte över Kopimistsamfundet, men över att välbetalda statsbyråkrater använder "min tid " och "mina pengar" för att ta ett påtagligt practical joke på allvar.
- Jag skäms över att den svenska demokratin tycks ha utsett ämbetsmän och lagtolkare utan att samtidigt ställa krav på att dessa lagtolkare vare sig behöver ha "common sence", bondförnuft eller ens humor.
"

På norsk


I front for ny abortdebatt
Norge idag - "Etter at leder i KrFU i Hordaland, Emil Andrè Erstad, i Bergensavisen frontet sitt syn om at abort aldri bør være et alternativ, heller ikke for kvinner som blir gravide etter seksuelle overgrep, er det blåst liv i abortdebatten. På de sosiale mediene som Facebook, Twitter og Origo raser nå debatten, og sentrale ledere i KrF har nå måtte kommentere saken."
Les også:
Norske dagen     Vårt Land     

 XXL frelst
Jostein Nielsens blogg: "Det er en tvetydig overskrift – og det liker jeg ;-)
Jeg er ikke utstyrs-freak, men jeg har handlet noen par løpesko på XXL. Jeg er fornøyd, har ingenting å klage på, men vil neppe kalle meg XXL-frelst av den grunn.
Likevel lurer jeg på om jeg kan kalle meg XXL-frelst. Men kommer frelsen i forskjellig størrelse?
"

Nå er fildeling blitt religion
Norske Dagen - "En gruppe svenske nettpirater har nå fått godkjent å starte en ny trosretning. Den ferske religionen har fått navnet Det Missionerande Kopimistsamfundet og er offisielt grunnlagt i 2010. Trosretningen har også fått godkjent sine egne hellige symboler, Ctrl+c (kopier) og Ctrl+v (lim inn). Symbolene er de snarveiene på tastaturet som ofte benyttes når man kopierer innhold på internett.
– Vi ble tvunget til å søke tre ganger grunnet enkelte formaliteter, sier en fornøyd Gustav Nipe, talsperson for kopimismesamfunnet i en pressemelding, ifølge Digi.no.
Blant religionens grunnsannheter er «kopier og spre» og «all kunnskap til alle». Kopimistsamfundet skal være misjonerende og søker å overbevise alle, uansett religion, om kopimismens velsignelser.
"

Inga kommentarer: