27 jan. 2012

Morgonkoll 27/1

rupebas morgonkoll den tjugosjunde januari
Morgonkollen idag innehåller en artikel om läkaren Annica Dahlström som lämnar Hjärnfonden. Det är kontroversiellt i Sverige att tala om att det finns skillnader mellan män och kvinnor.
Daniel Grahn skriver i Dagen om kyrkornas sociala engagemang med anledning av utvisningen av irakier. Och slutligen möter vi en frustrerad Marcus Birro i krönikan i Expressen.

Utsätt kyrkan för människors nöd
Daniel Grahn i Dagen - "Drogade med lugnande mediciner, i hand- och fotfängsel, transporteras flyktingar ut ur Sverige. Många med fast övertygelse om att de är på väg till fängelse, tortyr, förföljelse eller i värsta fall mot döden.
Familjer splittras, barn far illa, stressen är svår och riskerar att leda till traumatisering. Detta är en del av Sverige som det är omöjligt att vara stolt över
. "


Varje gång jag inte gråter applåderas jag - varje gång jag gråter jagas jag som en hund
Marcus Birro i Expressen - "Hur läker man sår man inte ser?
Du blöder men du vet inte varifrån. Det är som att gå vilse i sin egen stad. Allting är främmande. Din röst går dig förbi. Dina ­vänner avlägsnar sig, som när man ser genom en felvänd kikare. Nätterna rider dig som en skam. Du känner dig som en brottsling, men du vet inte vem du är ansvarig inför, eller vad det är du gjort.
"

Professor hoppar av Hjärnfonden
Dagens Nyheter - "Professor emerita Annica Dahlström i Göteborg väljer att hoppa av Hjärnfonden. En grund är de starka känslor som hennes bok Könet sitter i hjärnan orsakat på nätet — fem år efter det att boken kom.
Där hävdar hon att mammor biologiskt sett är bättre lämpade att ta hand om spädbarn än fäder.
"

Läs också i Göteborgsposten: Professor avgår efter pappadrev

Inga kommentarer: