24 jan. 2012

Morgonkoll 24/1

rupebas morgonkoll den tjugofjärde januari
Idag kommer rubrikerna i morgonkollen från den norska kristna pressen. Flera rubriker handlar om den pågående norska debatten om fosterdiagnostik och aborter.
Vil innføre sortering av mennesker
Norge idag - "Jeg finner ingen andre argumenter for å innføre ultralyd for alle i uke 11-13 enn at man vil sortere mennesker og bestemme hvem som skal ha rett til å leve og hvem som ikke skal, sier barnelege og KrF-politiker Viggo Lütcherat.
- Først og fremst vil tidlig ultralyd gjøre det mulig å finne barn med Downs syndrom og abortere dem. Med hvilken rett gjør vi det? Spurte legen som holdt foredrag på KrFU-konferansen i Kristiansand 7. januar.
"

Massiv motstand mot tidlig ultralyd
Norske Dagen - "Knapt noen støttet forslaget om tidlig ultralyd til alle gravide da Helsedirektoratet inviterte til åpent møte.
Helseminister Anne-Grethe Strøm-Erichsen (Ap) var kommet til feil sted om hun mandag dro til Folkets Hus for å få bred faglig støtte for tidlig ultralyd til alle gravide.
Medisinere, politikere og lobbyister var til stede i Kongressenterets Sal A der oppmøtet var stort til det åpne ultralydmøtet.
"

Hva er ekstremt?
Anita Apelthun Sæle i Norge idag - "Når en erkjenner at barnet i mors mage er et menneske, og en del av den store menneskelige familie – da blir det ekstremt å drepe det – uansett grunn. Det er kanskje dette faktum vi ikke har terpet nok på i debatten om abort. For å løse sosiale problemer på bekostning av noens liv – er jo egentlig helt uakseptabelt. Og det er det vi gjør hele tiden.
15.000 aborter hvert år er ekstremt. Og det i «verdens beste land å bo i» og verdens faktisk rikeste land.
Det betyr at 15 000 små menneskebarn brutalt blir frarøvet livet og aldri får berike vårt samfunn.
"

Konvertitter angrepet med kniv
Norske Dagen - "To iranere som har konvertert fra islam til kristen tro, ble knivstukket av tre maskerte menn i Haugesund. De ropte «kafer» (vantro) under udåden.
Jeg har kjent de to konvertittene i flere år, forteller en pastor i Haugesund til Dagen. Han ønsker å være anonym, fordi han reiser mye til muslimske land der kristne blir forfulgt for sin tro.
Vi kaller de to knivstukkede for «Andreas» og «Peter» slik at de ikke blir identifisert. Tirsdag kveld ble de angrepet med kniv mens de var på tur. Tre maskerte menn gikk løs på dem. Dette skjedde ved Haraldsvang i Haugesund.
"

Inga kommentarer: