14 jan. 2012

Morgonkoll 14/1

rupebas morgonkoll den fjortonde januari
Det handlar om tro. Dagens Nyheter börjar en serie om tro. Det har blivit OK att tala om tro till och med i Sveriges största morgontidning. För inte så länge talade man inte om tro i det offentliga rummet. Tron tystades ned. Men idag är situationen helt annorlunda. Vi har fått en mycket aggressivare kampanj mot tron genom det ateistiska förbundet humanisterna. Men det är bättre att bli attackerad än ignorerad.
Först ut i Dagens Nyheters serie om tro är Christina Doctare.
I Frälsningsarméns nya kommunikationsplattform marknadsför man också tron under devisen "Tron är bara halva sanningen." Många höjer på ögonbrynen och blir förvånade. En del till och med kritiska. Ska Frälsningsarmén syssla med halvsanningar? Frälsningsarméns ledare förklarar och förklarar i blogginlägget "Alltid hela sanningen".
 

”När livet bränns behöver man tillhörighet”
Dagens Nyheter - "I USA blir ingen president utan att vara troende. Religiösa motsättningar är en del i många konflikter runt om i världen. Men vad betyder religionen för den enskilda människan? I vår nya serie berättar personer om sin egen tro eller icke-tro. Först ut är läkaren Christina Doctare, som blev katolik för tjugo år sedan. "

”Tron är bara halva sanningen”
Världen idag - "I en undersökning som Frälsningsarmén lät göra framkom att kunskapen om kyrkan var relativt låg. Inte minst var det många som inte hade kännedom om arbetet man bedriver utanför kyrkans väggar, och bland unga visste en fjärdedel inte över huvud taget vad kyrkan var.
– En del gissade på att det hade något med den svenska militären att göra, berättar informationschefen Bert Åberg. Vi vill att fler ska veta mer om vårt arbete, inte minst yngre eftersom det handlar om framtiden.
Detta, tillsammans med ett behov av att samla in mer pengar till verksamheterna, gör att man nu lanserar kampanjen ”Tron är bara halva sanningen”. Namnet antyder att grunden och kärnan är den kristna tron, men att det finns fler saker som man engagerar sig i och kampanjen kommer att märkas i samband med olika arrangemang samfundet gör samt i tidningsannonser och liknande.
"

Alltid hela sanningen
Marie Willermark förklarar Frälsningsarmén nya slogan - "Det är spännande när nya lanseringar får uppmärksamhet. Likgiltighet är det värsta som kan hända när något viktigt finns att säga. När Frälsningsarmén i Sverige idag lanserar sin nya utåtriktade profil så får jag flera och olika reaktioner.
Utöver en uppfräschad sköld, som sedan slutet av 80-talet är vår mest synliga symbol, så har vi också devisen ”Tron är bara halva sanningen”.
När ett sådant uttryck plötsligt landar inför människors ögon så kan man ju tänka åt både det ena och det andra hållet. ”Vadå, ska Frälsningsarmén syssla med halva sanningar?


Lettland drar ned  kursen på Swedbank

Dagens Nyheter - "Swedbank skriver ner värdet på sitt innehav i Lettland. Nedskrivningen av så kallad goodwill uppgår till 1.913 miljoner kronor". Bakgrunden är Finansinspektionens krav på högre kapitalkrav för de svenska bankerna, enligt ett pressmeddelande från banken.
”Det är viktigt att konstatera att nedskrivningen av goodwill inte har förändrat vår syn på Swedbanks verksamhet i Lettland, som är en av bankens fyra hemmamarknader", skriver vd Michael Wolf.
"

Inga kommentarer: