13 jan. 2012

Morgonkoll 13/1

rupebas morgonkoll den trettonde januari
Morgonkollen idag, fredag,  innehåller en krönika i Expressen av Marcus Birro. Birro är som vanligt träffsäker och underhållande att läsa.
I  Dagens Nyheter kan vi läsa att barn har samma värderingar som Kristdemokraterna: "barn föredrar kärnfamiljen framför öppna relationer, traditioner framför nytänkande".


Marcus Birro i Expressen - "Jag har under flera år rört mig mellan vad folk skulle klassa som solidarisk vänster och kristen höger.
Jag har kommit till slutsatsen att den så kallade kristna högern är tusen gånger mindre fördomsfull än den så kallat solidariska vänstern. Svensk vänsterrörelse är plågsamt intolerant. Deras mediala platt­formar dryper av hat och elakhet. Den "kristna högerns" solidaritet med de utsatta, med de svaga och de hemlösa är praktisk och direkt.
Det är kyrkans folk som är ute och bjuder uteliggarna på kaffe och ostmacka. Vänstern ägnar sig åt att plocka heder och ära av meningsmotståndare på Twitter och Facebook.
"

"Felicia försvann"
Jens Liljestrand skriver i Dagens Nyheter en recension av Felicia Feldts bok "Felicia försvann"
-"I Liv Strömquists hyllade seriebok ”Ja till Liv” gör hon en lika rolig som skarpsynt spaning. ”Barn”, skriver hon, ”är kristdemokrater.” Med det menar hon att barn föredrar kärnfamiljen framför öppna relationer, traditioner framför nytänkande. Snarare än att bejaka föräldrarnas rätt att leva ut sina hedonistiska lustar kräver de moral, anständighet och rättning i ledet."

Tidsinställd teologisk bomb
Världen idag - "Dominikansyster Sofie utmanar sexnormer och fördomar.
En skatt som har legat dold i 2000 år, vars hela fundament är Bibeln och nyckeln till människans högsta frihetspotential. Så beskriver syster Sofie påven Johannes Paulus II bok om sexualitet: Kroppens teologi som har kallats en tidsinställd teologisk bomb, vilken kan innebära en vändpunkt inte bara för katolsk teologi utan också för modern idéhistoria. Och det är en skatt som hon nu själv vill göra tillgänglig för svenska läsare.
"

Hemlösheten ökat med 4000 personer
Kyrkans Tidning - "Antalet hemlösa har ökat rejält, visar Socialstyrelsens senaste rapport som kom igår. 34 000 personer räknas som hemlösa och utestängda från bostadsmarknaden, vilket är en ökning med 4000 personer jämfört med 2005.
Männen är fortfarande i majoritet bland hemlösa, men andelen kvinnor har ökat. Dessutom har överrepresentationen av utrikesfödda tilltagit. En annan klar tendens i rapportmaterialet som socialstyrelsen sammanställt med hjälp av myndigheter, institutioner och frivilligorganisationer är att det är en lägre andel som har missbruksproblem eller psykiska problem än 2005
."

1 kommentar:

bloggare på icedaniel.se sa...

Den här gången håller jag med Birro för en gångs skull.